“נסראללה” לא רק בלבנון גם אצלנו בקרקעית הים בחיפה

כאדם שמבלה ארבע שעות בממוצע ביום בצלילות, כל יום...

דורון וינברג מסיים את תפקידו כמנהל ביה"ס טשרניחובסקי בחיפה

(חי פה) - מנהל בית הספר "טשרנחובסקי" בכרמל הצרפתי,...

יאיר וויטסון בן ה-13, תושב חיפה מצא טבעת בת כ-1,800 שנה בכרמל

(חי פה ארכיאולגיה) טבעת בת כ-1,800 שנה, שעליה חריתה...

רכבת הלילה לחיפה לא עוצרת בתחנה

(חי פה) - תושבים המתגוררים בשכונות בת גלים וקריית...
באנר מוזאוני חיפה 140724
באנר גורדון 240624
באנר חברה כלכלית 100724
באנר חזית הים רחב
באנר קריית אתא קיץ 2024
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר מוזאוני חיפה 140724
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

“נסראללה” לא רק בלבנון גם אצלנו בקרקעית הים בחיפה

כאדם שמבלה ארבע שעות בממוצע ביום בצלילות, כל יום...

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

אלי לינסקיל שור • החיפאי ששינה את חייו באמצע החיים

המוטו: קבלת השונה והאחר אלי לינסקיל שור החיפאי (יליד 1955)...

מחיפה תצא בשורת הכתיבה • תחרות הכתיבה של ילדי ישראל

תעודת הוקרה ייחודית הוענקה לעיר חיפה על כמות המשתתפים...

ג'אנק פוד עם טוויסט בריא • טעמים שאסור לפספס

מוכנים לחגוג את יום הג'אנק פוד בגירסה משופרת ובריאה יותר? אספנו עבורכם מתכונים שמתובלים ברעיונות מקוריים ובריאותיים שישדרגו את התפריט המסורתי. מנאגטס ביתי עד כדורי גבינת פטה, כל מנה מוכנה להפתיע ולפנק אתכם בלי לוותר על הטעם המושלם. הצטרפו אלינו לפינוק שמשלב טעם ובריאות, כי גם יום הג'אנק פוד יכול להיות טעים ומעולה!

כדורי גבינת פטה פריכים

מרכיבים:

  • 230 גרם קורנפלור
  • 20 גרם קמח אורז
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל חלב
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • פוררו את גבינת הפטה, הניחו בקערה והוסיפו קורנפלור, קמח אורז, סוכר, מלח, סודה לשתייה וביצה.
  • ערבבו בעזרת מטרפה והוסיפו חלב, מעט מעט, תוך כדי ערבוב עד שהחומרים מתמזגים יחד והבלילה אינה נוזלית יותר.
  • כאשר כל המרכיבים משתלבים היטב והבלילה מתייצבת, לשו בידיכם עד שהבצק מרגיש כמו פלסטלינה. הניחו בצד לנוח כ-15 דקות במקום קר.
  • לאחר מכן, צרו כדורים במשקל 30 גרם וחממו שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס לטיגון. אם אין לכם מד חום, בדקו את הטמפרטורה על ידי השריית קטע קטן מהבצק; אם הוא צף על פני השמן לאחר מספר שניות, השמן מוכן; ודאו לבדוק את הטמפרטורה מעת לעת כדי לשמור עליה ולמנוע יתר חימום.
  • טגנו את הכדורים בקבוצות עד שהם משחימים, הוציאו מהסיר וסננו על מגש מרופד בנייר סופג. הגישו בעודם חמים.  
כדורי גבינת פטה פריכים (צילום: יח״צ)

טרטר סלמון עם תפוחי אדמה

מרכיבים לרוטב טרטר: 

  • 1 ביצה מבושלת
  • 10 גרם צלפים
  • 10 גרם חמוצים
  • ½ בצל ירוק
  • 100 גרם מיונז
  • 1 כפית חרדל

לתפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • שמן זית כתית מעולה
  • מלח
  • פלפל

לקישוט:

  • סלמון מעושן
  • פלפל שחור טחון טרי
  • שמיר

הוראות הכנה:

  • לרוטב טארטר ותוספות, בשלו ביצה במשך 10 עד 12 דקות. הסירו מהאש וקררו.
  • קצצו את הביצה, הצלפים, החמוצים וחצי בצל ירוק דק דק ושימו בקערה עם המיונז והחרדל. ערבבו היטב וקררו במקרר.
  • להכנת התפוחי אדמה קלפו וגרדו את תפוחי האדמה והבצל הירוק. סננו את שניהם בעזרת מגבת תה כדי להסיר מים עודפים, וערבבו בקערה עם שמן, מלח ופלפל.
  • חממו מחבת עם שמן, והוסיפו מעט מהתערובת של תפוחי אדמה ובצל ירוק. הדקו את התערובת ליצירת מין לביבה. טגנו משני הצדדים, וחזרו על השלבים עם שאר התערובת.
  • הגישו עם כף של רוטב טארטר וקצת סלמון מעושן. קשטו בפלפל שחור טחון טרי ושמיר טרי.  
טרטר סלמון עם תפוחי אדמה (צילום: יח״צ)
טרטר סלמון עם תפוחי אדמה (צילום: יח״צ)

נאגטס עוף ביתי

מרכיבים לנאגטס:

  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 חזה עוף
  • ½ בצל ירוק או בצל אדום
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית כתית מעולה
  • כוסברה לקישוט

לרוטב:

  • ½ שין שום
  • 100 גרם מיונז
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל גרגרים

הוראות הכנה:

  • קלפו, וחתכו את תפוח האדמה לחתיכות ושימו בקערה שמתאימה למיקרוגל. כיסו בניילון נצמד, חוררו בו חורים ובשלו בהספק הגבוה במשך 5 דקות. הוציאו מהמיקרוגל והסירו את הניילון נצמד בזהירות כדי למנוע כוויות.
  • חתכו את החזה והבצל לקוביות ושימו אותם במעבד מזון יחד עם תפוח האדמה האפוי. הוסיפו ביצה, קורנפלור, מלח ופלפל, וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • עצבו לנאגטס והניחו על מגש מחורר של תנור, שמרופד מראש בנייר אפייה.
  • מרחו שמן או השתמשו בספריי ואפו במצב ב-180 מעלות, במשך 20-25 דקות, או עד שיזהיבו. אם הם משחימים מדי מצד אחד, הפכו אותם באמצע זמן הבישול לתוצאה אחידה.
  • בינתיים, הכינו את הרוטב על ידי קילוף וגרידת השום לקערה. ערבבו עם שאר המרכיבים עד לשילוב מלא.
  • הגישו את הנאגטס עם הרוטב וקשטו בכוסברה קצוצה.
נאגטס עוף ביתי (צילום: יח״צ)

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

צרו קשר עם חי פֹּה: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

קרית אתא העיר היחידה בקריות שהוגדרה כרשות יציבה על ידי משרד הפנים

משרד הפנים קבע: קרית אתא היא בין 28 הרשויות בארץ והיחידה באיזור הקריות שהוגדרה כרשות יציבה, לאחר שעמדה בשורה של קריטריונים כספיים לניהול תקין...

פעילויות להורים וילדים בגינות הציבוריות בקרית אתא

כמידי שנה, מקיימת עיריית קרית אתא את פעילות "קיץ חם" הכוללת שלל אירועי תרבות ופנאי במהלך חופשת הקיץ במטרה לתת מענה לתושבי העיר. במסגרת...

שש תערוכות חדשות של אמניות מצפון הארץ

עונת התערוכות החדשה של מוזיאון חיפה לאמנות תיפתח ב-1/8/24, ותכלול שש תערוכות יחידה של אמניות שמתגוררות בצפון הארץ או שגדלו ביישובי הצפון. התערוכות נפתחות...

ניסיון רצח • רגע לאחר שחרור ממאסר

(חי פה) - המשטרה סיכלה ניסיון רצח של חשוד רגע לאחר ששוחרר ממאסר. מהמשטרה נמסר לחי פה תאגיד החדשות: סוכל חיסול של עבריין רגע לאחר שיחרורו...

מממשים את תוכנית חזית הים • אביהו האן, סגן ראש העיר ביקר בנמל חיפה

בתחילת השבוע (21/7/24) אירחו בנמל חיפה את מ״מ וסגן ראש העיר אביהו האן. בדיון ובסיור בנמל השתתפו מנכ״ל הנדל״ן וחזית הים ארז בהריר, מהנדס...