באנר מוזאוני חיפה 140724
באנר חברה כלכלית 100724
באנר חזית הים רחב
באנר גורדון 240624
באנר מוזאוני חיפה 140724
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית אתא קיץ 2024

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

“נסראללה” לא רק בלבנון גם אצלנו בקרקעית הים בחיפה

כאדם שמבלה ארבע שעות בממוצע ביום בצלילות, כל יום...

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

נצפו שפל וגאות קיצוניים בחופי הצפון

תופעת השפל החריגה לפני כשנה וחצי, דיווחנו באתר "חי פה"...

המלון בבת גלים נבנה במהירות הבזק על אף שהוא חוסם את קו החוף

זוהי כתבת המשך לכתבה שפרסמתי לפני כחודשיים בתקופת הבחירות...

מנגל יום העצמאות: כיצד לבחור בשר ואיך להכינו בדרך הכי טובה וטעימה וגם, למה סוכר?

טיפים לבחירת הבשר והכנתו בפיקניקים של יום העצמאות:

לקראת חגיגות עצמאות, מנדבת רשת טיב טעם טיפים לבחירת הבשר הנכון והכנתו על המנגל.

פריך וחרוך מבחוץ, אדמדם מבפנים – כולנו מכירים את הכלל, אבל איך מגיעים לדרגת העשייה המדויקת הזאת? הכללים פשוטים ולמרבה הפלא קלים לביצוע.

סטייק_על_הגריל_טיב_טעם_צלם_אסף_לוי.jpg

ראשית, יש לבחור את סוג הבשר הנכון:

ורד הצלע, אנטרקוט, סטייק ניו יורק או לאס וגאס, דלמוניקו וכיו"ב, הם כולם שמות שונים לאותו חלק בשר – האנטרקוט. בנוסף, אפשר למצוא את הריב איי (סטייק עין), שמקורו בצלעות הבקר (האנטרקוט מקורו בחלק שמתחת לפילה). שני חלקים אלה הם חלקים אידיאליים לבשר בצליה על האש, עם או ללא עצמות.

בשר בעובי נכון:

בקשו מהקצב של טיב טעם שיפרוס לכם את הסטייקים לעובי של 3 ס"מ לפחות, ואפשר גם 4 ס"מ. סטייקים דקים יותר ייעשו מהר מדי ויתייבשו בצליה על האש, וחבל. לא נורא אם מחלקים סטייק עבה ועסיסי בין שני סועדים – גרוע הרבה יותר הוא להגיש סטייק דק אחד, יבש ואפרפר לסועד.

השתמשו בסטייקים בטמפרטורת החדר בלבד

הוציאו אותם זמן מספיק מראש מהמקרר, או תנו להם חימום קל – שניות, ממש – במיקרו, בתוכנית הפשרה. בשר קפוא הפשירו במקרר, לילה מראש, ואז הביאו אותו לטמפרטורת החדר. רצוי לא להפשיר בשר מחוץ למקרר, כיון שאין לכם שליטה טובה על התהליך.

השתמשו באש חזקה ובטמפרטורות גבוהות:

הלהיטו את הגריל. שמנו אותו ותנו לו להגיע שוב לטמפרטורה גבוהה לפני שאתם מניחים עליו את הבשר. מכת חום היא חלק חשוב מהעניין כאן!

אל תתפתו להניח עשרה סטיקים בבת אחת על הגריל, לצופף אותם או ליצור מצב שבו הם מכסים זה את זה: תנו להם מרווח והקפידו שכל סטייק וסטייק יהיה חשוף לחום. שוב – לא נורא אם מתחלקים בסטייק ו"משלימים" אחר כך.

להפך: כך אוכלים גם את הבשר כשהוא חם, ולא מגיעים לסוף הסטייק כשהוא קר… זכרו את כללי האסאדו הארגנטינאי: סובבים בין האורחים ומגישים להם חתיכות קטנות אבל עשויות כמו שצריך.

קציצות בשר על האש בוואדי ניסנאס - החג של החגים - 22/12/2018 (צילום: ירון כרמי)
קציצות בשר על האש בוואדי ניסנאס – החג של החגים – 22/12/2018 (צילום: ירון כרמי)

תיבול?

כן, אבל פשוט. בשר בקר טוב ואיכותי אין צורך לתבל במרינדות מסובכות. יותר מזה: אם אתם משרים את הבשר, שימו לב שהמרינדה לא תהיה "קשה" מדי: יותר מדי סויה, מיץ פירות (ובמיוחד פפאיה) עלולים לפרק את סיבי הבשר ולהפוך אותו לסמרטוטי. הברשה בשמן זית, מעט מלח ופלפל – וסוכר חום או סוכר לבן – יספיקו.

בשביל מה הסוכר?

בחשיפה לחום האש, הסוכר הופך לקרמל ומצפה את הבשר שלכם בסימני חריכה. כך מקבלים בשר מקורמל יפה.

אל תחתכו את הבשר כדי לראות "אם הוא עשוי".

דבר זה יגרום להתייבשות הבשר. תמיד אפשר להחזיר לאש לעוד רגע, אבל זכרו שהסטייקים ממשיכים להתבשל גם אחרי שהסירו אותם מהאש (הם חמים). אם צריך לצלות שוב – צלו ממש זמן קצר.

שיפודי אנטרקוט:

יופי של רעיון! הסטייקים בכל זאת עבים מדי, או שה"קליינטים" רבים? חלקו אותם לקוביות ושפדו. רצוי לגלגל את קוביות הבשר בתערובת תבלינים לבשר

בסיום הצלייה:

רצוי להעביר את הבשר לרשת או קרש ולא לצלחת, בוודאי שלו לצלחת קרה. כך
האדים לא יצטברו בתוך הבשר ותקבלו את הקרום הפריך שרציתם.

הניחו כמה ראשי שום חצויים – מוברשים בשמן זית – בפינות הגריל. במקומות האלה לא תשתמשו ממילא עבור בשר, אבל מספיק שהם יהיו חמים, כדי לאפות עליהם את ראשי השום ולרכך אותם.

אחרי שתסיימו עם הבשר, נצלו את החום שנותר לצליית ירקות – עגבניות חצויות, פלפלים או קישואים, יש להבריש הכל בשמן זית. ניתן גם פרוסות פרי כמו אפרסקים או אננסים, אותם יש להגיש האפרסקים עם מעט חומץ בלסמי מתישן.

המלצות לתערובת תבלינים לבשר על האש:

חומרים:
שלוש כפות סוכר
שלוש כפות מלח
כפית פפריקה
כף אבקת חרדל טובה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה גרוסים או כף של זרעים מרוסקים
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:
יש לשפוך בקערה קטנה, ולערבב את כל המרכיבים
לפזר את התערובת על הבשר ולצפות אותו היטב ולצלות.

בתאבון, וחג עצמאות שמייח!

טיפים מהדיאטנית – הכנת בשר על האש

צרו קשר עם חי פֹּה: בוואטסאפבמייל

נגה כרמי
נגה כרמי
נגה כרמי - מנהלת תאגיד החדשות חי פה - חדשות חיפה והסביבה - הודעה בוואטסאפ: 052-2410689 שליחת מייל למערכת: [email protected]

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

טראומת קיבוץ בארי – תשעה חודשים מאסון 7/10/23 – סיור מצולם ומצמרר

(חי פֹּה) - תיעוד - תשעה חודשים לאסון שפקד אותנו הרגשתי חובה להגיע לבארי כדי לנסות לחוש ולתעד את הטרגדיה שאנשי בארי חוו בשביעי...

הפגנה נגד ממשלת נתניהו – חיפה – חורב – 27/7/24

(חי פה) - נמשכת המחאה נגד ממשלת נתניהו. המפגינים קוראים להתפטרותו ומסבירים כי המלחמה נמשכת והעסקה להשבת החטופים מתעכבת מכיוון שנתניהו אינו מעוניין בוועדת...

החתול שמר על נחש הצפע הענק עד לבואו הלוכד ◄ צפו

(חי פה) - בתקופה האחרונה מתקבלות עדויות נוספות על תופעת החתולים השומרים על נחש הצפע ומגינים על הציבור מפני הכשה. כך קרה גם ביום...

החשיפה לאמבה אוכלת-מוח: הנחיות משרד הבריאות לטיפול במים ועדכון מצב הנבדקים שהגיעו לבתי החולים

(חי פה) - פרשת החשיפה לאמבה אוכלת מוח: משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחר הסיכון בחשיפה לאמבה אוכלת-מוח מסוג Naegleria Fowleri ומעדכן הנחיות לציבור. כזכור, גבר...

לוחמי הסטי"לים יירטו כטב"ם שהגיע מלבנון למים הטריטוריאליים של ישראל

(חי פה) - לוחמי ספינות הטילים של צה"ל (שייטת 3) יירטו בהצלחה כטב"ם שטס לכיווננו מלבנון, מעל הים. הסטי"לים מצויידים המערכות מגוונות ומתקדמות ליירוט...