פרסום בחי פה

באנר מוזאוני חיפה 010524

תגובות אחרונות

פרסום בחי פה

באנר מוזאוני חיפה 010524

עוד כותרות בחי פֹּה

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

חולה חצבת באזור חיפה – המקומות בהם הוא שהה באזור חיפה

משרד הבריאות מודיע על חולה בחצבת באזור חיפה. החולה...

התנדבות בואדיות חיפה עם חניכי מכינת כרמל הבוגרים

חניכי מכינת כרמל הבוגרים, אוטיסטים בתפקוד גבוה, מתנדבים בואדיות...

 בית עספור, העבודה הראשונה של האדריכל משה גרשטל בחיפה

ברחוב טשרניחובסקי דהיום, שוכנות מספר וילות משנות השלושים של...

מתכונים בשילוב שוקולד

לקראת הסילבסטר- מתכונים בשילוב שוקולד
באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה

מתכון לפילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

חומרים לחמישה סועדים
1 י"ח פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 י"ח עלי מנגולד
חומרים למרינדה
¼ כוס שמן זית
כף בזיליקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)
חומרים לרוטב שוקולד
1/2 כוסות קצפת צמחית ריצ'
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים
אופן הכנה
אופן הכנת הפילה
חותכים את קצוות פילה הבקר ועוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוצאים את עלי המנגולד מהמים, מיבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק, על הבצק מורחים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות כ – 20 דקות.
לאחר להפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות

אופן הכנת הרוטב
מרתיחים את הקצפת המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים), מחזירים את החלמונים לסיר ממשיכים מעט בישול תוך כידי ערבוב. מכבים את הגז ומוסיפים את השוקולד והתפוזים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מניחים את הרוטב על צלחת הפילה

פילה_בקר_עם_צילום_מנדל_זאב.jpg

מתכון לאפרסמון במילוי פלאן עם אייריש קרים ושוקולד לבן ומשקה מוחיטו
חומרים ל- 5 מנות
כלי קוקוט
5 יח' אפרסמון
3 ביצים
כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות אייריש קרים
50 גרם שוקולד לבן

חומרים למשקה מוחטיו
תוכן האפרסמון
10 עלי נענע
לימון מקולף
½ כוס רום
כוס קרח

אופן הכנה האפרסמון
מרוקנים את תוכן האפרסמון ושומרים אותו בצד למוחיטו (משקה ).
מרתיחם את החלב, סוכר, וניל והאירייש קרים, לאחר רתיחה מכבים את הגז במקביל טורפים את הביצים.
עושים השוואת טמפ' בין הביצים לנוזל ומחברים ביחד לנוזל החם.
מוספים את השוקולד הלבן לנוזל.
את האפרסמון שמים בקוקוט (כלי) וממלאים אותו ברוטב החם, שמים את האפרסמון בתבנית עם מים חמים ואופים בחום של 140 מעלות 45 דקות.
אופן הכנה משקה מוחיטו
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד שהקרח נהיה גרוס ומזגים לכוסות "שוטים"

מניחים את האפרסמון והמשקה על צלחת מעוצבת כפי שרוצים
אפרסמון_במילוי_שוקולד__צילום_מנדל_זאב.jpg

בתאבון!

 

מערכת חי פה - חדשות חיפה
מערכת חי פה - חדשות חיפה
תכנים מחדר החדשות של חי פה - תאגיד החדשות של חיפה והסביבה מייל למערכת: [email protected] צרו קשר: 052-2410689

כתבות קשורות לנושא זה

כל הכתבות בחי פֹה

בבית אלה קלדור – לכל רהיט עתיק וגם וינטג' סיפור וזיכרון

אלה קלדור גרה בדיור מוגן ובו היא נהנית מריהוט עתיק וריהוט וינטג', זאת בדירתה הנאה אשר בלב הכרמל.אמנם, זהו רק חלק מהריהוט שהיה במעונה הקודם,...

פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב לעיני אימו

(חי פה) - פעוט ננעל בשגגה ברכב בקריית ים, וחולץ בשלום ע"י מתנדבי ידידים • ״המלאכים של ידידים מחלצים בשניה״. אמש (חמישי 2/5/24) בשעות אחה"צ,...

פסטיבל הקרפיונאדה במוזיאון טיקוטין בחיפה • אירוע הפתיחה ◄ צפו

(חי פה בתרבות) - 120 עפיפוני קרפיון שעוצבו על ידי סטודנטים מביה"ס לעיצוב של אוניברסיטת חיפה ופעילויות לכל המשפחה בפסטיבל הקרפיונאדה במוזיאון טיקוטין •...

מכבי חיפה • סיפור קצר מאת אילן סגל

אוהד קבוצה הוא כמו חיפאי החי בעכו, אך תמיד יישאר חיפאי.המתחם של הטכניון הכיל כמה פונקציות ובכל אחת מהן הייתה לנו פעילות שונה על...

טורניר כדורעף חופים למען החטופים נערך בחוף מרידיאן בחיפה • דיווח מהשטח ◄ צפו

עמותת שיספורטס מתגייסת למען החטופים ב-10 בנובמבר 2023, היום ה-33 למלחמה, התייצבה קבוצת הכדורעף החיפאית של עמותת She Sports  - עמותה חברתית הפועלת ליצירת שוויון...