לקראת הסילבסטר- מתכונים בשילוב שוקולד
באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה
מתכון לפילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי
חומרים לחמישה סועדים
1 י"ח פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 י"ח עלי מנגולד
חומרים למרינדה
¼ כוס שמן זית
כף בזיליקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)
חומרים לרוטב שוקולד
1/2 כוסות קצפת צמחית ריצ'
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים
אופן הכנה
אופן הכנת הפילה
חותכים את קצוות פילה הבקר ועוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוצאים את עלי המנגולד מהמים, מיבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק, על הבצק מורחים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות כ – 20 דקות.
לאחר להפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות
אופן הכנת הרוטב
מרתיחים את הקצפת המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים), מחזירים את החלמונים לסיר ממשיכים מעט בישול תוך כידי ערבוב. מכבים את הגז ומוסיפים את השוקולד והתפוזים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מניחים את הרוטב על צלחת הפילה
מתכון לאפרסמון במילוי פלאן עם אייריש קרים ושוקולד לבן ומשקה מוחיטו
חומרים ל- 5 מנות
כלי קוקוט
5 יח' אפרסמון
3 ביצים
כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות אייריש קרים
50 גרם שוקולד לבן
חומרים למשקה מוחטיו
תוכן האפרסמון
10 עלי נענע
לימון מקולף
½ כוס רום
כוס קרח
אופן הכנה האפרסמון
מרוקנים את תוכן האפרסמון ושומרים אותו בצד למוחיטו (משקה ).
מרתיחם את החלב, סוכר, וניל והאירייש קרים, לאחר רתיחה מכבים את הגז במקביל טורפים את הביצים.
עושים השוואת טמפ' בין הביצים לנוזל ומחברים ביחד לנוזל החם.
מוספים את השוקולד הלבן לנוזל.
את האפרסמון שמים בקוקוט (כלי) וממלאים אותו ברוטב החם, שמים את האפרסמון בתבנית עם מים חמים ואופים בחום של 140 מעלות 45 דקות.
אופן הכנה משקה מוחיטו
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד שהקרח נהיה גרוס ומזגים לכוסות "שוטים"
מניחים את האפרסמון והמשקה על צלחת מעוצבת כפי שרוצים
בתאבון!