פרויקט הבנייה ברחוב בייליס 4 בכרמליה לא אושר בוועדת המשנה לתכנון ובנייה חיפה

הדמיה - הפרויקט ברחוב בייליס 4

ועדת המשנה לתכנון ובנייה קבעה הערב כי יש צורך בבדיקה מחודשת לפרויקט ברחוב בייליס 4 בכרמליה • הפרויקט נשלח לבדיקה נוספת לאור כמות היח”ד, הצפיפות ביחס למבנים גבלים והקרבה למדרגות צדקיהו • התמ”אות בכרמליה מוקפאות עד הכנת תב”ע לשכונה

הדמיה - הפרויקט ברחוב בייליס 4
הדמיה – הפרויקט ברחוב בייליס 4

פרוגרמה לכל שכונה
“הנושאים המרכזיים, שעלו בדיון, היו הקרבה למדרגות צדקיהו וגודלו של המבנה”, אמר הערב חבר המועצה מטעם סיעת הירוקים מוטי בליצבלאו, “הדברים ברורים מאוד מההדמיות. האזור כולו עמוס בתמ”אות והעומס הוא בלתי נסבל. בערים אחרות כבר הגיעו למסקנה, שהתמ”אות הורסות. הקבלנים הולכים לשכונות החזקות ביותר ולא לשכונות המוחלשות. ברחובות צרים לא ניתן לבנות מבנים כאלה, התשתיות לא מתאימות לתוספת גדולה של יח”ד. צריך לעשות פרוגרמה לכל שכונה ובהתאם לפרוגרמה לתת אישורים. חשוב מאוד לזכור, שתמ”א 38 מאפשרת לוועדה המקומית לא לתת ליזם את מלוא הזכויות”.

מוטי בליצבלאו (צילום: ירון כרמי)
מוטי בליצבלאו (צילום: ירון כרמי)

הבית ברחוב בייליס 4 בשכונת כרמליה בחיפה – מפה


הקפאת פרויקטים בכרמליה
בהתנגדות שהגיש חבר ועד כרמליה, ליאור אפט, בשמו של הוועד, הוא מתייחס לכך שבחודש מאי אשתקד מליאת הוועדה לתכנון ובנייה החליטה על הכנת תב”ע לשכונת כרמליה ועל הקפאת פרויקטים בשכונה, למעט כאלה שכבר קבלו אישור ראשוני, מה שלא חל על הפרויקט הנוכחי. על פי התכנית הפרויקט יהיה בן 8.5 קומות, על אף שהבנייה בכרמליה הוגבלה ל- 6 קומות. מכיון שהבניין המקורי הוא בן 2 קומות בלבד על פי תמ”א 38 תיקון 3א’ אפשר להוסיף רק עוד 2.5 קומות. אפט גם מתייחס בהתנגדות לכך שעל פי התכנית לא הוקצו לפרויקט כל החניות הנדרשות.
לטענתו של אפט, העובדה שהשכנים הם לא חלק מהתהליך התכנוני היא בעייתית. ” מדובר בהדרת התושבים. לא מזמינים את המתנגדים, אין עניין באמת לשמוע ולדון בנקודות שמעלים וההרגשה שלנו היא שעונים להתנגדויות באופן טכני, קורקטי ולקוני”.

ליאור אפט (צילום: ירון כרמי)
ליאור אפט (צילום: ירון כרמי)

המרווחים הצרים
חברת המועצה שרית גולן שטיינברג מסיעת חיפה בשבילנו התנגדה לפרויקט ושאלה מספר שאלות לגבי הגבול עם המדרגות הציבוריות. “ההדמיה, שהוצגה, לא שיקפה בדיוק את מה שעומד להיבנות. הפרויקט הוא פרויקט בעייתי גם מבחינת הגודל וגם מבחינת המרווחים הצרים בין הפרויקט למדרגות ולבניינים הגובלים”.

תגובה
  1. עמיר ישראלי אמר/ה

    בתור שכן שנהנה כל יום מהמערכות.אני שמח על ההחלטה שהתנגדה לפרויקט.נמאס לנו להיות אתר בניה ואבן שואבת לכרטיסי הנדלן שאינם מתחשבים באופי ה. השקט של שכנותינו היפה.אני מציע שיקפיאו את כל ההיתרים עד לסלילת כביש שיחבר את השכונה עם כביש החוף.

הגב לכתבה

אורח: כתובת האימייל שלך לא תפורסם • ניתן להירשם לאתר כאן למעלה ואז התגובה מאושרת באופן מיידי.