באנר קריית אתא 011024
באנר מוזאוני חיפה 081024
באנר החברה הכלכלית 171124
באנר כללית 050924
באנר טירת כרמל
באנר גורדון 240624
באנר מנו 131224
באנר חזית הים רחב
באנר קריית ביאליק שנה טובה 031024
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית אתא 011024
באנר מוזאוני חיפה 081024
באנר כללית 050924

רפי אמאיוף • סתם סיפור…. קצת עצוב

בתקופת "מלחמה הכיפורים" נעדרתי מהבית כשבועיים לסירוגין. לא עוד....

״בית הטירה״ • טוסקנה על הר הכרמל

המבנה המוכר כ״בית הטירה״, בנוי על צלע ההר מול...

לפתוח את היד ואת הארנק: על הנזקים של הקמצנות ועל הדרך לצאת מזה

ראובן ושרה הגיעו אלי לייעוץ זוגי, כמו שהם תיארו...

בית הטירה רחוב יפה נוף 95 חיפה

כשמטיילים על ציר רחוב יפה נוף שפונה בצד...

לכבוד שבועות: שלושה מתכונים טבעוניים ובריאים

לאחר שחגגנו את יום העצמאות – זה הזמן של כל חובבי מוצרי החלב לקבל את הבמה הראויה, וכמובן כל הצמחוניים והטבעוניים. אבל גם אוהבי הבשר – אתם מוזמנים להצטרף למתכון לפשטידת ברוקולי, פיצה מבצק כרובית טבעונית וגביניות שטעימות אפילו יותר מאשר במאפייה!

פשטידת ברוקולי בהפתעה – המצרכים:

  • 350 גרם ברוקולי טרי
  • 1/2 כף שימרי בירה
  • 170 גרם טופו משי (חצי חבילה)
  • כפית מלח הימאלייה
  • קורט פלפל שחור
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם קמח כוסמין מלא (2 כוסות חד"פ)
  • חופן זרעי דלעת

אופן ההכנה:

  • מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות. מסננים.
  • טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.
  • מערבבים בקערה את מחית הברוקולי יחד עם כל מרכיבי הפשטידה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את הבלילה פנימה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • מצננים לפני האכילה.
  • ניתן לקשט עם זרעי דלעת מעל הפשטידה.
פשטידת ברוקולי (צילום: יח״צ)

פיצה מבצק כרובית טבעונית – המצרכים לבצק:

  • קילו כרובית טרייה
  • כפית מלח הימאלייה
  • 75 גרם קמח עדשים כתומות
  • קורט פלפל
  • כפית שמן זית
  • 20 גרם קמח תפוחי אדמה

המצרכים לרוטב:

  • 4 עגבניות טריות
  • כפית מלח הימאלייה
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • קורט פלפל
  • קורט סוכר
  • 2 בצל לבן יבש
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חופן בזיליקום ואורגנו טריים
  • 2 כוסות מים

מעל לרוטב:

  • גבינה צהובה טבעונית

אופן ההכנה:

  • טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.
  • סוחטים מנוזלים את מחית הכרובית בשקית בד (490 גרם אחרי סחיטה).
  • מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
  • מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחד.
  • משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה ומורחים מעל הבצק את שמן הזית.
  • מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.
  • מחממים שמן זית במחבת.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.
  • מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן.
  • מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים להרתחה.
  • מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את הגבינ"צ המגורדת.
  • מכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות
  • ניתן להניח מעל הרוטב תוספות לפי הטעם: בצל, פטריות, זיתים וכו'.
פשטידת ברוקולי (צילום: יח״צ)

פסטה ברוטב אלפרדו (טבעוני) – המצרכים:

  • 1 בצל גדול
  • 4 כפות שמן זית בכבישה קרה
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון לבנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חומות
  • 1 קופסת קרם קוקוס
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • מלח הימאלייה ופלפל לפי הטעם
  • חבילת פסטה (מלא, כוסמין)

אופן ההכנה

  • מחממים את השמן בסיר.
  • קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן.
  • קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  • שופכים פנימה את חלב הקוקוס וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים לפי הטעם.
  • מבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.
  • בסיר נפרד מבשלים במים רותחים פסטה מקמח מלא מהסוג שאוהבים (פנה, טורטליני, פטוצ'יני, ספגטי וכו').
  • כשהפסטה רכה מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים.
  • מגישים עם הרוטב מעל הפסטה.

הצעת הגשה: 5 דקות לפני סיום בישול הרוטב אפשר להוסיף פרחי ברוקולי.

פסטה ברוטב אלפרדו (צילום: יח״צ)

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

סמ״ר רון אפשטיין מנשר, נפל בקרב

הודעת דובר צה״ל סמ״ר רון אפשטיין (Ron Epshtein), בן 19, מנשר, לוחם בגדוד צבר, חטיבת גבעתי, נפל בקרב בצפון רצועת עזה. בהמשך נעדכן כאן פרטים על...

רכב עלה באש בין חיפה לטירת כרמל – ללא נפגעים

(חי פה) - היום (21 בנובמבר 2024), סמוך לשעה 18:00, פעלו לוחמי האש מתחנת חיפה, רס”ר ישראל גרטובסקי ורב כבאי דניאל צ’ובוטרו, לכיבוי רכב...

הגזרות הכלכליות החדשות וההשפעה שלהן על החיים של כולנו

(חי פה) - בתקופה שבה מדינת ישראל מתמודדת עם השלכות כלכליות כבדות של מלחמה, הממשלה נוקטת שורת צעדים שמטרתם להתמודד עם הגירעון ההולך ומעמיק....

פסול נהיגה בפעם ה-7 ונתפס נוהג על טרקטורון חשמלי

(חי פה) - פסול נהיגה בפעם השביעית רכב על טרקטורון חשמלי האסור לנסיעה על כביש ונתפס בדאלית אל כרמל ע"י שוטרי תחנת נשר, הוא...

לאחר ההודעה הדרמטית: משפחתו של אסף דגן ז"ל דורשת קבורה צבאית מיידית – "הזמן אוזל"

(חי פה) - ארבעה שבועות לאחר מותו של הנווט אסף דגן ז"ל, הודיע המרכז הרפואי רמב"ם למשפחתו כי אין ברשותו את האמצעים הדרושים לשמירת...