שרפה בחנות רהיטים בחיפה

מכבאות והצלה נמסר לחי פה: בליל יום ג', 13/8/24, פועלו...

תאונת דרכים קטלנית בכניסה הדרומית לחיפה

(חי פה) - גבר נהרג ושלושה אנשים נפצעו בתאונה...

פיצוצים נשמעים באזור חיפה • ניסוי מתוכנן ומבוקר של רפאל • רביעי 14/8/24

(חי פה) - רפאל ממשיכה בפעילות התמיכה במאמץ המלחמתי...

תרגיל צבאי במרחב הימי של מפרץ חיפה

דובר צה״ל (14/8/24): בשעות הבוקר עתיד להתקיים תרגיל צבאי בגזרת...
באנר גורדון 240624
באנר חזית הים רחב
באנר חברה כלכלית 100724
באנר מוזאוני חיפה 030824
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

שוק תלפיות בחיפה – יצירה גאונית בשיפוץ אינסופי

בקצה המזרחי של רחוב סירקין, ניצב בניין שוק תלפיות,...

ב״זכרון בסלון״ בשנה הבאה – נשמע גם את סיפוריהם של העולים מחבר העמים

טטיאנה לוי דואגת לכולם טטיאנה לוי, 67, רכזת עולים ותרבות...

“נסראללה” לא רק בלבנון גם אצלנו בקרקעית הים בחיפה

כאדם שמבלה ארבע שעות בממוצע ביום בצלילות, כל יום...

לכבוד שבועות: שלושה מתכונים טבעוניים ובריאים

לאחר שחגגנו את יום העצמאות – זה הזמן של כל חובבי מוצרי החלב לקבל את הבמה הראויה, וכמובן כל הצמחוניים והטבעוניים. אבל גם אוהבי הבשר – אתם מוזמנים להצטרף למתכון לפשטידת ברוקולי, פיצה מבצק כרובית טבעונית וגביניות שטעימות אפילו יותר מאשר במאפייה!

פשטידת ברוקולי בהפתעה – המצרכים:

  • 350 גרם ברוקולי טרי
  • 1/2 כף שימרי בירה
  • 170 גרם טופו משי (חצי חבילה)
  • כפית מלח הימאלייה
  • קורט פלפל שחור
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם קמח כוסמין מלא (2 כוסות חד"פ)
  • חופן זרעי דלעת

אופן ההכנה:

  • מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות. מסננים.
  • טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.
  • מערבבים בקערה את מחית הברוקולי יחד עם כל מרכיבי הפשטידה עד לקבלת בלילה אחידה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את הבלילה פנימה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • מצננים לפני האכילה.
  • ניתן לקשט עם זרעי דלעת מעל הפשטידה.
פשטידת ברוקולי (צילום: יח״צ)

פיצה מבצק כרובית טבעונית – המצרכים לבצק:

  • קילו כרובית טרייה
  • כפית מלח הימאלייה
  • 75 גרם קמח עדשים כתומות
  • קורט פלפל
  • כפית שמן זית
  • 20 גרם קמח תפוחי אדמה

המצרכים לרוטב:

  • 4 עגבניות טריות
  • כפית מלח הימאלייה
  • 2 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • קורט פלפל
  • קורט סוכר
  • 2 בצל לבן יבש
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חופן בזיליקום ואורגנו טריים
  • 2 כוסות מים

מעל לרוטב:

  • גבינה צהובה טבעונית

אופן ההכנה:

  • טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.
  • סוחטים מנוזלים את מחית הכרובית בשקית בד (490 גרם אחרי סחיטה).
  • מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.
  • מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחד.
  • משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה ומורחים מעל הבצק את שמן הזית.
  • מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.
  • מחממים שמן זית במחבת.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.
  • מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן.
  • מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים להרתחה.
  • מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את הגבינ"צ המגורדת.
  • מכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות
  • ניתן להניח מעל הרוטב תוספות לפי הטעם: בצל, פטריות, זיתים וכו'.
פשטידת ברוקולי (צילום: יח״צ)

פסטה ברוטב אלפרדו (טבעוני) – המצרכים:

  • 1 בצל גדול
  • 4 כפות שמן זית בכבישה קרה
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון לבנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חומות
  • 1 קופסת קרם קוקוס
  • 1 קופסת חלב קוקוס
  • מלח הימאלייה ופלפל לפי הטעם
  • חבילת פסטה (מלא, כוסמין)

אופן ההכנה

  • מחממים את השמן בסיר.
  • קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן.
  • קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  • שופכים פנימה את חלב הקוקוס וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים לפי הטעם.
  • מבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.
  • בסיר נפרד מבשלים במים רותחים פסטה מקמח מלא מהסוג שאוהבים (פנה, טורטליני, פטוצ'יני, ספגטי וכו').
  • כשהפסטה רכה מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים.
  • מגישים עם הרוטב מעל הפסטה.

הצעת הגשה: 5 דקות לפני סיום בישול הרוטב אפשר להוסיף פרחי ברוקולי.

פסטה ברוטב אלפרדו (צילום: יח״צ)

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

הכוח מאחורי המדליה ◄ שני בקנוב האלופה האולימפית של חיפה בריאיון מרגש

(חי פה) - שני בקנוב, מדליסטית אולימפית, רק בת 18 , נערה צנועה חייכנית שעדיין מתקשה לעכל את גודל ההצלחה שלה. בראיון איתה שני...

מיה, אליס וקיריל מחיפה הם ספורטאים צעירים עם שאיפה אחת – הפודיום האולימפי ◄ צפו

אגודת מכבי חיפה כרמל היא אגודת ספורט מהמובילות בישראל באגודה רשומים כ-3500 ספורטאים מהגיל הצעיר עד הבוגר בקבוצותיה ובענפים שונים. הספורטאים הצעירים של חיפה...

"להפתעה ולשבר אין אח ורע בהיסטוריה של ישראל – אבל עברנו את פרעה, נעבור גם את זה" • פרופ' רבקה יהב ○ ראיון

(חי פה) - "עברנו את פרעה, השתקמנו מהשואה, נעבור גם את זה" - כך אומרת פרופ' רבקה יהב, מי שהקימה את בית הספר לפסיכותרפיה...

פיצוצים נשמעים באזור חיפה • ניסוי מתוכנן ומבוקר של רפאל • רביעי 14/8/24

(חי פה) - רפאל ממשיכה בפעילות התמיכה במאמץ המלחמתי • ניסוי מבוקר יתקיים בשעות הצהריים ועלול לייצר רעש • רביעי 14/8/24 מרפאל נמסר לחי פה...

בת ה-11, הפצועה הקשה ביותר ממג'דל שמס, הדהימה את הרופאים

(חי פה) - בת ה-11 שנפצעה קשה מאוד בראשה, הפתיעה את כולם כששבה אמש (ג') להכרה. מרמב"ם נמסר לחי פה: הילדה בת ה-11, שהייתה הפצועה...