באנר גודון 240624
באנר חברה כלכלית 100724
באנר חזית הים רחב
באנר מוזאוני חיפה 140724
באנר גורדון 240624
באנר קריית אתא קיץ 2024
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר מוזאוני חיפה 140724
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

“נסראללה” לא רק בלבנון גם אצלנו בקרקעית הים בחיפה

כאדם שמבלה ארבע שעות בממוצע ביום בצלילות, כל יום...

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

נצפו שפל וגאות קיצוניים בחופי הצפון

תופעת השפל החריגה לפני כשנה וחצי, דיווחנו באתר "חי פה"...

המלון בבת גלים נבנה במהירות הבזק על אף שהוא חוסם את קו החוף

זוהי כתבת המשך לכתבה שפרסמתי לפני כחודשיים בתקופת הבחירות...

פיצהקוקי: עוגיית פיצה מיוחדת ליום האפייה הבינלאומי

לקראת יום האפייה הבינלאומי החלטנו לפנק אתכם במתכון טעים במיוחד שמחבר בין שני עולמות שכולנו אוהבים. הפיצהקוקי היא מנה מתוקה ומפנקת המשלבת את טעמים פירותיים, שוקולדיים ואפילו מעט מלוחים יחדיו. היא מורכבת מבצק עשיר בטעמים, שקיבל את שמו משילוב המילים "פיצה" ו"קוקי", מכיוון שהיא משלבת את המרקם והמראה של פיצה עם טעם העוגיות האהוב עלינו. תוכלו להגיש אותה חמה או קרה, זה לא משנה, היא טעימה בכל מצב. אז מי מבינינו לא אוהב פיצה ועוד בעוגייה?

פיצהקוקי – מרכיבים להכנת הבצק:

  • 1 כוס ורבע של קמח חיטה
  •  ⅓ כוס  קקאו 100% טחון
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 155 גרם חמאה
  • ⅔ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 140 גרם שברי שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס

לתוספות:

  • קרמל או דולצ'ה דה לצ'ה (ריבת חלב)
  • פיסטוקים
  • פטל טרי
  • שבבי קוקוס יבשים
  • פתיתי מלח (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • מחממים את התנור עם אבן פיצה (אבן שמוט) ל- 165 מעלות בחום עליון ותחתון.
  • מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה.
  • בקערה אחרת, מערבבים ולשים את החמאה עם שני סוגי הסוכר בעזרת מרית עד שמקבלים מרקם קרמי ואחיד. מוסיפים מלח, וניל, ולאחר מכן את כל החומרים היבשים שניפינו, לאט לאט, עד לקבלת הבצק. מוסיפים את שברי השוקולד או השוקולד צ'יפס ומערבבים יחד עם הבצק.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה, ומרדדים אותו בעזרת מערוך.
  • מעצבים את הבצק לעיגול בגודל פיצה ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • מצננים את הבצק במקרר למשך שעה או במקפיא למשך 30 דקות.
  • (מניחים את המרשמלו?) על העוגייה ומפזרים את הפיסטוקים. מכניסים את הפיצהקוקי לתנור עם התוספות ואופים למשך 12-15 דקות.
  • מוציאים את העוגייה מהתנור ומניחים בצד להתקררות. ומקנחים בתוספות: תחילה, נוסיף את הקרמל או דולצ'ה דה לצ'ה, פיסטוקים, פטל חצוי, שבבי קוקוס, ואחרון, אופציונלי אך מומלץ, פתיתי מלח מעל.

    ** המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

    פיצהקוקי: עוגיית פיצה מיוחדת ליום האפייה הבינלאומי (צילום: יח״צ)

    צרו קשר עם חי פֹּה: בוואטסאפבמייל

    מיה זהבי
    מיה זהבי
    מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

    כתבות קשורות לנושא זה

    השאר תגובה

    נא להזין את התגובה שלך!
    נא להזין את שמך כאן

    כל הכתבות בחי פֹה

    טראומת קיבוץ בארי – תשעה חודשים מאסון 7/10/23 – סיור מצולם ומצמרר

    (חי פֹּה) - תיעוד - תשעה חודשים לאסון שפקד אותנו הרגשתי חובה להגיע לבארי כדי לנסות לחוש ולתעד את הטרגדיה שאנשי בארי חוו בשביעי...

    הפגנה נגד ממשלת נתניהו – חיפה – חורב – 27/7/24

    (חי פה) - נמשכת המחאה נגד ממשלת נתניהו. המפגינים קוראים להתפטרותו ומסבירים כי המלחמה נמשכת והעסקה להשבת החטופים מתעכבת מכיוון שנתניהו אינו מעוניין בוועדת...

    החתול שמר על נחש הצפע הענק עד לבואו הלוכד ◄ צפו

    (חי פה) - בתקופה האחרונה מתקבלות עדויות נוספות על תופעת החתולים השומרים על נחש הצפע ומגינים על הציבור מפני הכשה. כך קרה גם ביום...

    החשיפה לאמבה אוכלת-מוח: הנחיות משרד הבריאות לטיפול במים ועדכון מצב הנבדקים שהגיעו לבתי החולים

    (חי פה) - פרשת החשיפה לאמבה אוכלת מוח: משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחר הסיכון בחשיפה לאמבה אוכלת-מוח מסוג Naegleria Fowleri ומעדכן הנחיות לציבור. כזכור, גבר...

    לוחמי הסטי"לים יירטו כטב"ם שהגיע מלבנון למים הטריטוריאליים של ישראל

    (חי פה) - לוחמי ספינות הטילים של צה"ל (שייטת 3) יירטו בהצלחה כטב"ם שטס לכיווננו מלבנון, מעל הים. הסטי"לים מצויידים המערכות מגוונות ומתקדמות ליירוט...