אין כמו על האש: המשפחה כולה נפגשת, הילדים משחקים בפארק או בחצר וכולם יוצאים שבעים ומרוצים – חוץ מהרופא שלנו. אבל האמת, אפשר להנות מעל האש טעים וגם לשמור על הבריאות עם אנטיפסטי שיפתח לנו את התיאבון, קציצות עדשים והמבורגר פטריות משובח.
המבורגר פטריות – המצרכים:
- חצי סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי
- 4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)
- 5 כפות מים
- מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין
- כף שמן זית
אופן ההכנה:
- טוחנים בבלנדר את הפטריות והטופו עד ליצירת עיסה אחידה.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן הזית.
- מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה.
- מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.
- מומלץ להגיש לצד ההמבורגר סלט ירקות חי.
קציצות עדשים שחורות – המצרכים:
- 250 גרם עדשים שחורות
- 3 גזרים
- 1 בצל יבש גדול
- 2 גבעולי סלרי + העלים
- 100 גרם קמח מלא (חיטה/כוסמין)
- 4 כפות שמן
- 50 גרם מים
- כפית מלח הימאלייה שטוחה
אופן ההכנה:
- מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד להתרככות.
- מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות ומוסיפים לקערה את הקמח, המים, השמן והמלח.
- קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערת העדשים.
- מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס.
- אופים בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
אנטיפסטי עם ירקות – המצרכים:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/2 ראש כרוב לבן
- חציל בינוני
- 2 בטטות
- 2 גזרים
- 2 כפות שמן זית
- תבלינים לפי הטעם: כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, מלח הימאלייה
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה.
- חותכים לקוביות את כל הירקות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מתבלים בשמן זית ותבלינים לבחירה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות או עד שהבטטה והתפו"א רכים
- מוציאים החוצה להצטננות.
** המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.