ארוחות העל האש המסורתיות ביום העצמאות הוא הזמן שכולנו נפגשים עם בני המשפחה, משלימים פערים וכמובן נהנים מאוכל טוב. כשמדובר בבשרים ובפרט בבשרים בגריל, נשאלת השאלה מה נאכל לצד הבשר? הנה שלוש אופציות טעימות: סלט עדשים שחורות חגיגי, קלחי תירס בטעם צ'יפוטלה ובייבי תפוחי אדמה בעשבי תיבול.
סלט עדשים שחורות חגיגי
- 150 גר' עדשי בלוגה
- 1 עגבנייה ורודה גדולה (300 גרם בערך)
- 60 גר' לחם כשל"פ חתוך לקוביות
- 50 גר' זיתים שחורים
- 40 גר' בצל ירוק
- 20 גר' צלפים
- 5 גר' מנטה/ נענע
- 50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 30 מ"ל חומץ שרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 40 גר' גבינת פטה טבעונית
הוראות הכנה:
- בסיר גדול עם מים, מרתיחים עדשים. ברגע שהם 'אל דנטה', מסירים מהאש ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
- קולפים וקוצצים את הבצל הירוק והזיתים השחורים, חותכים את העגבנייה לקוביות ופורסים את המנטה/ נענע.
- מטגנים את קוביות הלחם בשמן חם מאוד, לחלופין, שמים על מצב גריל בתנור.
- מניחים בקערה גדולה חומץ שרי ושמן זית, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים בזהירות את העגבנייה והעדשים, ומניחים שוב בצד ל-20 דקות לאיחוד כל הטעמים כמו שצריך.
- מגישים עם גבינת פטה טבעונית.
קלחי תירס בטעם צ'יפוטלה – מרכיבים עבור המיונז בטעם צ'יפוטלה:
- 200 גר' שמן חמניות
- 10 גר' חומץ יין לבן
- 1 ביצה
- 1 צ'ילי צ'יפוטלה ברוטב צ'יפוטלה
עבור קלחי התירס:
- 4 קלחי תירס מבושלים
- שמן קנולה
- גבינת פטה טבעונית
- כוסברה
- ליים
הוראות הכנה:
- הכנת המיונז: מקציפים בבלנדר ידני את הביצה, הצ'יפוטלה והחומץ בכוס עם מעט שמן עד שהתערובת מצטמצמת. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את שמן החמניות תוך כדי ערבוב.
- הכנת הקלחים: מושכים את הקלחים בשמן קנולה וצולים במצב גריל ב- 200 מעלות במשך 3-5 דקות. מוציאים מהתנור ומקשטים בגבינת פטה טבעונית וכוסברה. מלווים בפרוסות ליים ובמיונז צ'יפוטלה.
בייבי תפוחי אדמה בעשבי תיבול
- חצי קילו בייבי תפוחי אדמה
- 1 צרור כוסברה
- 1/4 כוס שמן זית
- ציר בקר/עוף
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 שן שום גדולה
- צ'ילי לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שמים את תפוחי האדמה בסיר ומבשלים בציר.
- במעבד מזון, שמים את מיץ הלימונים, הכוסברה, השמן והשום ומעבדים עד לקבלת רוטב.
- יוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומגישים.
** המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.