לפעמים הפסקת קפה היא רק תירוץ לנשנוש המתוק שלצידו. המשפט הזה תופס ונכון בכל מקום, בעבודה וגם בבית. הכי כיף לדעת שיש משהו טעים לנשנש כשבא לנו, ואם הוא תוצרת בית זה כיף שבעתיים. יש את קינוחי החורף, יש את נשנושי הקיץ ויש את המתוקים שתמיד כדאי שיהיו בהישג יד, והם אפילו קלים להכנה. כשיש כמה דקות ורצון טוב לנגוס במשהו טעים, מפשילים שרוולים ומערבבים מרכיבים פשוטים שלא מצריכים הכנות מיוחדות, אין צורך להתפיח ולחכות שעות ואפילו לא תצטרכו להפריד ביצים או להקציף.
קינוחים שמכינים בבית יכולים להיות עוגות בחושות, מאפים קלילים עם פירות, עוגיות שונות שאפשר להניח בקופסה וליהנות מהידיעה שיש משהו טעים לנשנש בכל רגע. סוף השבוע מגיע ולא נערכתם? הנה כמה רעיונות למתוקים מהירים שאפשר להכין בספונטניות וייתנו הרגשה של בית.
כדורי הפלא
כדורי שוקולד הם מאכל מתוק שתמיד כיף לראות במקרר, ולא צריך לחכות לסוף השבוע או לאירוח חגיגי כדי להכין אותם. המרכיבים שלהם כוללים מצרכים פשוטים שיש בכל בית וגם ההכנה מהירה ופשוטה. לא צריך לאפות אותם ומיד לאחר שאתם מגלגלים אותם הם נכנסים למקרר וכבר מוכנים.
יש כמה גרסאות לכדורים האלה, והם מתאימים להגשה לילדים ולמבוגרים כאחד. הם יכולים לכלול טחינה וסילאן ויכולים לכלול קקאו, קוקוס וסוכריות צבעוניות. להכנת הכדורים בגרסה הבסיסית מרסקים ביסקוויטים מהסוג שיש לכם, אלה יכולים להיות בטעם וניל, שוקולד, קרמל או הביסקוויט הקלסי. יש גם סוג ביסקוויטים ללא גלוטן לרגישים, שיספק את אותו הטעם. מחממים בסיר סוכר, מים או חלב, תמצית וניל, קקאו וחמאה עד להמסה ויוצקים על הביסקוויטים המרוסקים. מערבבים את התערובת לבלילה חמימה ונוחה לעבודה. מגלגלים כדורים וטובלים אותם בקערית עם פתיתי קוקוס טחון. לחלופין אפשר לגלגל אותם בקערית עם סוכריות צבעוניות או קקאו או פתיתי שוקולד. בגרסה הלבנה אפשר להוסיף שוקולד לבן במקום קקאו, ובגרסת הבריאות אפשר להשתמש בטחינה גולמית ובסילאן יחד עם פחית חלב ממותק.
מאפינס אוכמניות
מי לא אוהב מאפינס? הם אישיים וקלים להחזקה, אין צורך בסכין כדי ליהנות מהם, הם מגוונים ועסיסיים, וקלים להכנה. לא צריך צלחת ואפשר לקחת אחד כזה איתכם לדרך. העוגה האישית המונחת על עטרות נייר מאפשרת ליהנות מהמאפה האישי בלי ללכלך את הידיים.
יש הרבה סוגים של מאפינס, ואפשר לבחור בכל פרי או ללא פירות, רק עם קינמון או שוקולד. לאוכמניות יש טעם מתוק חמצמץ וצבע בולט ומגרה והן מתאימות כמאפה קליל לצד הקפה כשאתם רוצים משהו מתוק ומהיר הכנה. מערבבים בקערה סוכר, חמאה וביצים במערבל חשמלי או במטרפה ידנית. מוסיפים תמצית וניל, מעט מלח, קמח, אבקת אפייה וחלב. כשהמרכיבים התאחדו מוסיפים לבלילה אוכמניות ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים המרופדת בעטרות נייר. משאירים מקום לתפיחת הבצק בתנור ואופים כ־30 דקות בחום בינוני.
עוגיות שוקולד צ'יפס
כשמחפשים עוגיות שכולם יאהבו, ילדים ומבוגרים, הבחירה נוטה לכיוון שוקולד צ'יפס וזה לא מפתיע. עוגיות נימוחות, מתוקות, מנוקדות בשוקולד וקלות להכנה, כך שאפשר בתוך כמה דקות לערבב את המצרכים ולהכניס לתנור. מערבבים סוכר, חמאה, תמצית וניל, קמח, סודה לשתייה, ביצים ומעט מלח. כשהבלילה אחידה מוסיפים פנימה חצי כוס עד כוס של שוקולד צ'יפס. אפשר לגוון ולערבב שוקולד חלב, מריר ולבן או לבחור בסוג אחד. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים של הבלילה בעזרת שתי כפות במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אפשר לשטח אותן מעט אם הן עבות. אופים כ־20 דקות בחום בינוני עד שהן משחימות ומתקשות.
עוגיות טחינה וקמח שקדים
העוגיות הבריאות האלו אהובות במיוחד כיוון שהן רכות ונימוחות, הן ללא גלוטן והן מוכנות בכמה דקות. מערבבים בקערה קמח שקדים, מוסיפים סילאן, טחינה גולמית, מעט קוקוס טחון, אפשר להוסיף אגוזי מלך גרוסים או שקדים מולבנים פרוסים, מעט אבקת קינמון ומי שאוהב גם יכול להוסיף חמאת בוטנים. את כל המרכיבים מערבבים היטב עד שהם מתאחדים. יוצרים עיגולים פחוסים או כדורים, אפשר לגלגל אותם בקוקוס ואפשר להשאיר אותם כך. מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ־20 דקות בחום בינוני.