מה יותר חיובי מקינוח? מחקרים מראים שצריכת סוכר מעלה את רמות הדופמין במוח, קינוח טוב הוא מקור לאושר אמיתי. לכבוד יום החשיבה החיובית, שחל ב-13 בספטמבר, שלושה מתכוני קינוחים שישדרגו את מצב הרוח: מוס שוקולד מפנק, מאפה פילו עם גבינת ברי וריבת אוכמניות, ובראוניז עם קצפת וניל – מתכונים שיגרמו לחשוב טוב עם כל ביס.
מוס שוקולד
מצרכים – עבור המוס:
- 230 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית קפה נמס
- ½ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- 170 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 40 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
- 125 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 25 גרם אבקת סוכר
- 25 גרם אבקת קקאו
- פתיתי מלח
אופן ההכנה:
- עבור המוס: ממיסים את השוקולד בסיר על חום נמוך מאוד
- מערבבים כל הזמן להמסת השוקולד מהר יותר
- מחממים את המים למשך דקה במיקרוגל, מוסיפים לשוקולד המומס יחד עם הקפה, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת חלקה
- מקררים עד שהשוקולד בטמפרטורת החדר
- בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד תוך כדי תנועות עטיפה
- מחלקים את המוס לקערות ההגשה ומקררים למשך כשעתיים
- להגשה, מקציפים את השמנת המתוקה לקישוט עם יתר אבקת הסוכר ומניחים מעל המוס
- מקשטים באבקת קקאו ופתיתי מלח
מאפה פילו עם גבינת ברי וריבת אוכמניות
מצרכים עבור ריבת האוכמניות:
- 250 גרם אוכמניות
- ½ לימון
- 100 גרם סוכר
- מים
עבור כוסות הפילו:
- בצק פילו
- שמן זית או חמאה מומסת
- 1 גבינת ברי
- ריבת אוכמניות (מההכנה הקודמת)
- אוכמניות טריות
- טימין טרי
אופן ההכנה:
- עבור ריבת האוכמניות: מנקים את האוכמניות ומניחים בסיר עם מיץ הלימון והסוכר
- מבשלים על חום נמוך מאוד, מערבבים כל הזמן ומוסיפים מעט מים אם יש צורך
- ממשיכים לבשל במשך 30-40 דקות עד שהריבה מסמיכה
- כאשר הזמן נגמר, מסירים מהחום ומעבירים למיכל לצינון
עבור כוסות הפילו:
- משמנים תבניות מאפינס בשמן זית וחותכים את בצק הפילו לעיגולים
- הם צריכים להיות קצת יותר גדולים מהתבנית
- יוצרים את הכוסות עם 3 שכבות של בצק פילו (אפשר להשתמש ביותר אם רוצים כוסות עבות יותר), מניחים אותן בתוך תבניות המאפינס ויוצרים כפלים קטנים בבצק
- מורחים אותן במעט שמן זית או חמאה מומסת, שמים כמה קוביות ברי בתוכן ואופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות
- כאשר הכוסות מזהיבות והגבינה קצת נמסה, מוציאים מהתנור ומקשטים בריבה, אוכמנייה אחת וטימין טרי
בראוניז עם קצפת וניל
מצרכים עבור הבראוניז:
- 300 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד
- 350 גרם סוכר
- 5 ביצים
- מלח
- 150 גרם קמח חיטה
- 1 כפית תמצית וניל
עבור הקצפת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם אבקת סוכר
- ½ מקל וניל
עבור השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מומס
להגשה:
- אבקת קקאו
- חתיכת בראוני
- קצפת
- שוקולד
אופן ההכנה:
- עבור הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 15 שניות עד שהכל נמס
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל
- כאשר הנפח מוכפל, מוסיפים בהדרגה את התערובת הקודמת תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובות מתאחדות לחלוטין
- לבסוף, מוסיפים את הקמח המנופה והמלח ומערבבים גם אותם
- יוצקים לתבנית מלבנית משומנת בחמאה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות. מניחים להתקרר
- עבור הקצפת: חוצים את מקל הווניל לשניים ומערבבים עם השמנת כדי להפריד את הגרגרים
- מקציפים עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת ושומרים במקרר בתוך שקית זילוף
- עבור השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בשיטת בן מארי בזהירות כדי לא לשרוף אותו
- משתמשים בכוס וטובלים את התחתית בשוקולד המומס, מסירים את העודפים ומניחים להתקרר על תבנית עם נייר אפייה
- חוזרים על התהליך עד שמתקבלת כמות הקישוטים הרצויה ושומרים במקרר או במקפיא עד שהשוקולד קריספי
- כאשר הבראוניז התקרר, משחררים מהתבנית וחותכים לחתיכות עגולות בעזרת חותכן מתכת
- מפזרים קו של אבקת קקאו על צלחת, מניחים את הבראוני ומקשטים בקצפת והשוקולד
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch