תבשיל מנזלה של השפית נוף עתאמנה אסמאעיל, זוכת מאסטר שף, יחמם לכם את הלב ואת הגוף
הטמפרטורות צונחות וגם ככה אנחנו בסגר, אין מה לחפש בחוץ… זמן מושלם להכין את תבשיל המנזלה הנפלא הזה, עם שפע גרגירי חומוס, חצילים ותבלינים.
זוכת מאסטר שף, השפית נוף עתאמנה אסמאעיל, הכינה עבורכם ועבור חברת "סוגת", מנה מזינה ומחממת, מהמטבח הערבי הקלאסי.
מנזלה • תבשיל חומוס וחצילים
חומרים ל 6-8 מנות
- 120 גרם (כ-1 כוס) גרגירי חומוס
- 1 חציל בלאדי, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 4 פלפלי שושקה יבשים או טריים
- 1 פלפל אדום
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי
- 700 מ"ל (1 בקבוק) עגבניות מרוסקות
- 1/2 1 כוסות מים
- 4 כפות שמן זית
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מתחילים בהשריית גרגירי החומוס: מעבירים לקערה, ממלאים במים ומשרים למשך הלילה.
- מסננים ומבשלים את החומוס בשפע מים, עד שהגרגירים רכים. מסירים את הקצף.
- במקביל משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים למשך חצי שעה. אם משתמשים בטריים, פורסים אותם לאורך ומרוקנים מזרעים.
- מסננים את הפלפלים המיובשים מהמים, חוצים לאורך ומרוקנים מזרעים. מרוקנים מזרעים גם את הפלפל האדום ופורסים דק.
- מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר רחב כ-5 דקות, עד להזהבה. מוסיפים שום ופלפלים, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה.
- מסננים את גרגירי החומוס המבושלים ומעבירים לסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
- בינתיים ממליחים את קוביות החציל ומניחים על נייר סופג למשך 15 דקות, להגיר נוזלים. מנגבים בנייר.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות החציל עד שהן מזהיבות היטב. מעבירים לסיר, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת. אם צריך מוסיפים מים.