"הייתי נוסע לאיטליה וטועם קפה בכמויות" | ליאור יוסף סוף סוף רואה את העסק שלו עובד
כחודש לפני התפרצות הקורונה בישראל, עזב ליאור יוסף, חיפאי משכונת רוממה, את עבודתו כסמנכ״ל במשרד פרסום במרכז הארץ, והחליט להגשים חלום – לפתוח בית קלייה לקפה. כשבוע לפני הסגר הראשון, שכר מקום במרכז זיו בנווה שאנן, והחל לתכנן את החלום. הוא קרא לעסק ״בז׳רנו קפה״. לפני כשלושה חודשים זכה סוף סוף לפתוח את ״בז׳רנו קפה״ ולראות אותו עובד, אמנם במתכונת קצת שונה משתכנן, אבל בינתיים הוא ממשיך לעשות תוכניות ולתפעל את העסק, רוב הזמן לבדו.
ליאור יוסף:
במשך שנה העסק היה סגור, החנות היתה מלאה בסחורה אבל לא עבדה. התמודדתי עם זה מכיסי הפרטי. השקעתי המון. עכשיו אני מנסה להרים את הראש. זה לא פשוט, אבל מאמין שהעסק רק יתרומם.
מאיפה השם ״בז׳רנו״?
עבדתי 22 שנה ברחוב האחים בז׳רנו ברמת גן. היה לי חבר שהדביק לי את השם ״ליאור בז׳רנו״ בגלל שעבדתי שם, וזה הפך לניקניים שלי בחבר׳ה. כשפתחתי את העסק חיפשתי שם קליט עם ניחוח איטלקי, והלכתי על הכינוי הזה.
למה עזבת את עבודתך כשכיר?
״16 שעות עבודה ביום, כמה אפשר? רציתי להשקיע בדבר שאני הכי אוהב – קפה. כחובבן התעסקתי עם זה המון, הייתי מגיע לכל מקום בארץ שמייצר קפה, הייתי נוסע לאיטליה רק בשביל זה וטועם קפה בכמויות, עד שלא הייתי נרדם בלילה. תמיד ידעתי, וגם כל מי שמכיר אותי בעשרים השנים האחרונות ידע, שאם אני אפתח מקום משלי זה יהיה חנות לקפה. אני מאוד מאמין בעסק שלי. הקונספט הראשוני של החנות, שאני עדיין לא מוותר עליו, היה בית קלייה בוטיק. לא עמדתי בזה כשהתחילה הקורונה, והקונספט השתנה. כדי שאנשים יכירו את המקום, שמתי כסאות בחוץ והתחלתי להגיש קפה.״
תובנות בעקבות תקופת הקורונה?
״טוב שזה קרה, זה נתן הזדמנות לראש לחשוב אחרת, לקבל פרופורציות, להכיר את העסק יותר לעומק – לא צריך לרוץ לאף מקום. בסיטואציה אחרת הייתי נועל את המקום, אבל איכשהו לא עשיתי את זה – אני מאמין בעסק, ויודע שהוא יצליח.״
איזה קפה אפשר למצוא בקפה בז׳רנו?
״אני לא מוותר על החלום לבנות תערובות קפה אותנטיות, ובקרוב אתחיל לעבוד עם בית קלייה גדול באזור וארכיב את התערובות שלי. בינתיים אפשר למצוא בחנות תערובות מכל מיני סוגים. למשל, יש לי תערובות של אילי (Illy), בית הקלייה האיטלקי הנחשב שהוקם ב-1933 וכיום מנהלים אותו דור שלישי של משפחת אוהבי קפה. התערובות של Illy מורכבות מ-9 סוגים שונים של אראביקה, שהוא הזן הערב ביותר לחך הישראלי. אפשר למצוא בחנות שתי תערובות של אילי באריזות של 250 ג׳: את הקלאסית – שהיא בהירה, ואת האינטנס -שהיא חזקה יותר. שתי התערובות הן מ- 100% אראביקה, ושתיהן מתאימות לאספרסו וגם להפוך.״
No Fields Found.
ליאור איש יקר שמגשים את החלום שלו .בואו נפרגן לקפה הכי טוב בארץ.
בז'רנו זה מועדון מיוחד לאוהבי קפה ..
כל הכבוד ליאור.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא מתפשר על איכות של קפה , חבר המליץ לי על חנות חדשה שנפתחה לא מזמן במרכז זיו " בז'ארנו קפה " הגעתי טעמתי ואת האמת התאהבתי ,קפה איכותי ברמה גבוהה יש להם את כל הסוגים אפילו מכונות קפה ומקציפים מקצועיים ישנה אווירה טובה במקום , ממליץ בחום שווה לבקר
כל הכבוד לך ידידי ליאור בג'רנו. כאשר מתאמצים משגים. מעולה על היוזמה והמרץ. שבוע טוב לך ממני,רפי רפול – חסון, עיתונאי ,חיפה.
הקפה הכי טוב בחיפה והקריות. אין על השירות והיחס של ליאור. ישר כוח
ישבתי שם במקרה בדרך לפגישה בטכניון. קפה הכי טעים שטעמתי בארץ. אמר איטליה ודייק.
כתבה ממומנת או מקורב של מישהו?
לדעתי מרכז זיו יכול להיות אחד המרכזים היפים בארץ
הבעיה כמובן וכרגיל זאת עיריית חיפה שלא רואה לנכון להעיף את השיכון המכוער שתקוע באמצע מרכז זיו
להקים במקומו כיכר גדולה ויפה ולתת לדיירים זכויות במגרש החניה הסמוך להקים רב קומות בתמורה
לסילוק הבניין והקמת כיכר גדולה.
אפילו בתוכנית הגרועה של התחדשות עירונית השאירו את מרכז זיו קטן ומצומק וחבל