(חי פה) – ב-6 בינואר 2025, משרד הבריאות הוציא צו סגירה מנהלי מיידי למסעדת "ויוינו" הנמצאת ברחוב כיכר אליזבט 1 , בשכונת רוממה בחיפה (בצמוד לתחנת הדלק). הצו הדחוף הוצא בעקבות ליקויי תברואה חמורים שהתגלו במהלך ביקורת פתע. הביקורת נערכה בעקבות תלונה על הרעלת מזון, ובה נמצאו תנאים המסכנים את בריאות הציבור.
הממצאים העיקריים:
- ניקיון לקוי ומצטבר בעסק.
- הצטלבויות בין מזון גולמי למזון מוכן.
- אחסון לא תקין של מוצרי מזון מן החי.
- מקררים עם מזון גולמי ומזון מוכן ללא הפרדה.
- תשתיות וציוד בלויים וחלודים.
- שימוש במזון שהופשר באופן לא תקני.
השלכות וסנקציות:
הצו הוצא ללא שימוע בשל הסכנה המיידית לבריאות הציבור. משרד הבריאות שוקל אף לבטל את אישור הבריאות שניתן לרישיון העסק. משטרת ישראל קיבלה הנחיה לוודא את ביצוע הצו.
הזמנה לשימוע:
לבעלי המסעדה ניתנה אפשרות להציג את טיעוניהם בשימוע, אך הצו יישאר בתוקף עד החלטה אחרת.
משרד הבריאות מדגיש את חשיבות שמירת תנאי התברואה התקניים למניעת סיכון בריאות הציבור.
עד 24 שעות ובמשך חודשים ושנים לפני צו הסגירה המסעדה האכילה מאות אנשים מאותם מטבחים מלוכלכים ושמירת מזון לקויה וכו' וכך גם כל המסעדות שנסגרות בצו המפורסם מטעם משרד הבריאות.
מצד אחד טוב מאד שהצו מפורסם לידיעת הציבור. מצד שני אנחנו יודעים שהצווים מוסרים אחרי יום יומיים של נקיון במטבחים ו"הבטחה" לעמוד בדרישות החוק לאחסון מזון, טיפול במזון וכד'. עד כאן פירוט של התהליך הקבוע ועכשיו אתם שואלים איפה הכשל בו?
הכשל בו מאד פשוט וזה המשפט הראשון שאמרתי. הביקורת היא חד פעמית ואז תיקון ליקויים. ביקורת כזו לא יכולה להיות חד פעמית. ביקורת כזו צריכה להתנהל אחת לרבעון בכל בית עסק שמוכר ומכין מזון בחיפה. ביקורת כזו צריכה להתנהל גם על שווקים ירידים וקייטרינג "ביתי", שמוכרים בהיקף גדול דרך חנויות שונות. ביקורת צריכה להיות רצינית וזה יצירת סדנא לעובדי מטבח של מסעדה שנסגרת על כללי שימוש ואחסון מזון, והחתמת הבעלים כל טופס שיחייב לעמוד בהם עם אחריות פלילית כולל קנסות כבדים כאחוז מהמחזור ואפילו עונשי מאסר. דבר שלא נעשה.
אחרת הביקורות האלו הם יותר מפגן ראווה מאשר הרתעה.
אומר לעצמו בעל מסעדה: אוקיי למה להשקיע עשרות אלפי שקלים בהכשרת עובדים ובעמידה בסטנדרטים אם משרד הבריאות יסגור אותי ליומיים, שלושה ימים ונעשה תיקון נקודתי של ליקויים? ככה לא יוצרים הרתעה.
יופי שמשרד הבריאות החליט להפתיע אותכם אלא אם לא תמשיכו בזלזול שלכם על חשבוננו אנחנו המסכנים , לא מספיק את יוקר המחייה גם במסעדה טובה אין לנו אפשרות לאכול בעיניים עצומות ? ממש בושה לשם שלכם וזה יזיק לכל הסניפים שתדעו !!! אבל יאללה אולי זה יפתח את עיני כל בעלי העסקים ויתחילו לשמור על כללי התברואה ! בשעה טובה .
חגגנו שם יום הולדת יום למחרת היה לנו כאבי בטן התקשרנו ולא ספרו אותנו אי לכך ובהתאם לזאת מתכוון לתבוע אותם עכשיו…..יהירות,התנשאות ושאר "ירקות"
לא עלינו….
א כ ז ב ה גדולה! נתנו אימון שהופר בגסות ע"י ההנהלה. אותנו לא תראו יותר אצלכם גם אחרי שיותר לכם לפתוח מחדש את המקום.
לא כל הנוצץ זהב
טוב עשה משרד הבריאות.בוקר טוב ומבורך לכולם.
כשאתם מטיילים בהודו תאילנד הכל סבבה לכם
בא בזמו כי תכננתי לאכןל שם בקרוב
זה לא כ"כ נעים לראות עסק סגור…
מקווה שהליקויים יטופלו כנדרד.
והמסעדה תשוב לפעול במהרה.
שהורעלתי שם אחרי יומיים בשירותים, והתקשרתי לומר להם, הם נתנו את התשובה ההזויה: את יודעת כמה לקוחות מתקשרים כל יום להגיד את זה?״ כאילו זה חלק מהעניין… טוב שסגרו. מקווה שישאר כך.. אם אין כוונות טובות כלפי הלקוחות, הם לא ישתפרו. זה סיפור משנים.
כשהעונשים לא יהיו מצחיקים מעודדי המשך עברינות,אלא מחמירים כמו על עבירות תברואתיות יקבלו מינימום חודש סגירה ולא שבוע ומינימום קנס של מאה אלף שח(לא יודע אם מקבלים קנס בכלל,אפשר לקבל תשובת המערכת?) שהרי מדובר בבריאות הציבור וילדנו,עבירות כנ"ל ישאפו לאפס.
זה לא כ"כ נעים לראות עסק סגור…
מקווה שהליקויים יטופלו כנדרש והמסעדה תחזור לפעול במהרה.
שאפו משרד הבריאות
לפחות עושים עבודה יפה
תמשיכו ואל תרפו בעלי מסעדות מעניין אותם רק כסף ולשרוד לא איכפת להם מאוכל מלא חיידקים וזוהמה העיקר הכסף גועל נפש
ממש כך
אחרי שבוע העסק יחזור לפעול, כאילו לא נמצא שום בעיית תברואה כדוגמאת מסעדת המבורגרים רובן בנווה שאנן, ושאר המסעדות בחיפה.
אנחנו בילינו שם בשבוע שעבר ובפסטה היתה חתיכת פלסטיק..פשוט מזעזע
מסעדה שמזלזלת בלקוחות.גם לא טעים.כבר מזמן התאכזבתי מהם.
נראה שלבעלי המסעדות בארץ פשוט לא אכפת מבריאות הלקוחות שלהם! זה משהו ממש כמעט גורף. איחסון לא נכון של מזון (יכול להוביל לקלקול ואז קלקול קיבה) צוות שלא שוטף ידיים ועוד ועוד. יפה שמשרד הבריאות פעם ב… עושים את העבודה שלהם. חבל שלא באופן קבוע, כי מסעדות היו הרבה יותר עומדות בתקנות אם היו יודעים שיש ביקורת כל שבוע.
לא חדש וידעתי שזה יגיע אחרי פעמיים שישב.י שף בצור סושפית הרגשתי שהאוכל מלא ליקןיים
גם מזנוני הקולנוע מזוהמים.
חקרתי את הנושא.
שאלוהים ישמור
כאלה זוועות!!!!!
אם בארזים נפלה השלהבת
מה יגידו המסעדות ה"פשוטות".
כאוכלי מסעדות,האמנו עד רגע זה שלויוינו זה לא יקרה. החזקנו ממנה
מאד.סעדנו שם מפתיחתה כהיה צורך להזמין שבועיים מראש מקום ועד הקורונה בהזמנה הביתה.
חבל מאד. בושה וחרפה.
ואנחנו קיווינו שרק השירותים שם מטונפים…
מנהלי המקום יהירים ולא סופרים את הלקוחות, לכן אין פלא שנמצאו כל הליקויים החמורים האלה שמסכנים את בריאות הציבור ומסתבר שאף פגעו בו.
לשם אנחנו לא נחזור, גם לא לסניפים האחרים של אותה רשת ויוינו (הזוהמה בסניף זכרון…).
אני מאמין שזו תקלה חד פעמית ,ע״פ ההתנהלות שלהם, סדר וניקיון בראש .חבל על התקלה. אם אצלהם מצאו תקלה, אפשר לסגור הרבה מסעדות.
דווקא הפשוטות והקטנות יש בהן פחות שטחים לניקיון יותר קונטרול ביגלל תפריט קטן
חבל, וזו עוד נחשבת אחת הטובות… לכו תדעו מה הולך במקומות אחרים. נאכל בבית.
כל הכבוד על הביקורת של משרד הבריאות
שהמסעדה תסגר לחודש וזה ישמש אור אדום לבעלי ייתר המסעדות
👍