ביטול צו הגבלה מנהלי לעסק "לולו בייקרי", שד' אבא חושי 90 עוספיא נחתן ב 10/06/24
הכתבה עלתה בתאריך 17/04/24
ממשרד הבריאות נמסר לחי פה:
צו הגבלה מנהלי (צו סגירה), המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק "לולו בייקרי", שד' אבא חושי 90 בעוספיא, אשר בבעלותכם ובניהולכם (להלן: "העסק "). במסגרת הצו על העסק להיות סגור
וללא כניסת לקוחות, וכן כולל הפסקה מידית של ייצור מזון, הכנת מזון, הוצאת והכנסת סחורה וכל פעילות אחרת במסגרת העסק.
להלן יפורטו הנימוקים להוצאת הצו:
ביום 10.4.24 נערכה ביקורת בעסק זה על ידי מפקחות שרות המזון בלשכת הבריאות חיפה.
בביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים רבים המהווים סכנה לבריאות הציבור.
הליקויים העיקריים שנמצאו הינם:
- ייצור ושיווק מוצרים המסומנים "ללא גלוטן" אשר יוצרו בתנאים לא מתאימים, ללא מערכת בטיחות מזון (HACCP) וללא היתר GMP כנדרש.
- קיימות הצטלבויות רבות בתהליכי ייצור ואחסון בין מזון גולמי למזון מוכן לאכילה, לרבות מזון רגיש.
- אין חלוקה פונקציונלית כנדרש בעסק לייצור מזון.
- ייצור ושיווק מוצרים, לרבות מוצרים רגישים, ללא סימון תאריכי תפוגה.
- המצאות חומרי גלם פגי תוקף וחומרי גלם ממקור לא ידוע בעסק.
- התנהלות בעלי העסק מצביעה על חוסר ידע בחקיקת המזון ובדרישות בסיסיות לייצור מזון בטוח.
- העסק פועל ללא רישיון ייצור בניגוד לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזו), תשע"ו –2015.
ביום 16/4/24 נערך לכם שימוע בעניין שקילת הוצאת צו הגבלה מנהלי לעסק לחוק המזון. בשימוע מסרתם כי טעיתם בכך שפתחתם העסק ללא רישיון יצור ממשרד הבריאות וכי המקום לא מתאים להיקפים ולסוג הפעילות המבוצעת במקום. הגם שמסרתם כי ביצעתם ניקיון במקום וכי זרקתם את כל חומרי הגלם והתחלתם לבצע פעולות בירור לענין תיקון ליקויים הקשורים למניעת הצטלבויות, בשימוע נמצא כי קיים חוסר ידע בסיסי לגבי חקיקת המזון, דרישות בסיסיות לייצור מזון בטוח, חוסר ידע לגבי סימון נכון של מוצרים, תוקף של מוצרים, חלוקה
פונקציונלית וכיוצב'.
מסרתם כי לצורך כך תזדקקו ליועץ מזון, וכן למציאת מקום מתאים ולעריכת
שינויים ולכך דרוש לכם זמן.
הגם שהודעתם כי יופסק השימוש במדבקות "ללא גלוטן" ע"ג מוצריכם, בכוונתכם להמשיך ולייצר את אותו מגוון מוצרים, כל זאת באותם תנאים לא מתאימים.
המכתב שנשלח על-ידכם לאחר השימוע היה כללי, לא התייחס לכל סעיפי הדו"ח וחלק מתשובותיו הצביעו על חוסר ידע בסיסי.
נוכח מהות הליקויים שנמצאו, המהווים סכנה לבריאות הציבור, חוסר הידע שהפגנתם בייצור מזון בצורה בטוחה וחוסר ידע מקצועי, העובדה שהעסק פועל ללא רישיון ייצור ובתנאים לא מתאימים, ובפועל מתשובותיכם עולה כי מרבית הליקויים המהותיים נותרו בעינם, הרי שעדין יש אפשרות ממשית לפגיעה בבריאות הציבור כתוצאה מפעילות העסק. לפיכך החלטתי על הוצאת
הצו.
תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת צו זה.
בהתאם לסעיף 291 לחוק המזון, אתם רשאים לבקש ביטול צו זה מבית משפט השלום אשר מוסמך לבטל את הצו או לאשרו, עם או בלי שינויים. הגשת הבקשה לא תעכב את ביצוע הצו, כל עוד לא החליט בית המשפט החלטה אחרת.
ככל שלא יקוימו הוראותיו של הצו המנהלי אהיה רשאית בהתאם לסעיף 290(ט) לחוק המזון, לנקוט כל אמצעי סביר הדרוש לשם ביצועו ומימושו של הצו בעסק הנ"ל ובמידת הצורך פניה לקבלת סיוע משטרת ישראל, לרבות שימוש בכוח סביר הדרוש כדי להבטיח ציות להוראות הצו בהתאם לסעיף 290(י) לחוק המזון צו זה יעמוד בתוקפו למשך עד 60 יום, אך אני רשאית לבקש הארכתו מבית משפט השלום או מבית המשפט השלום אשר רשאי להאריך את תוקף הצו לתקופות