באנר חזית הים רחב
באנר כללית 050924
באנר טירת כרמל
באנר מנו 131224
באנר גורדון 240624
באנר החברה הכלכלית 171124
באנר מוזאוני חיפה 081024
באנר כללית 050924
באנר קריית אתא 011024
באנר קריית ביאליק שנה טובה 031024
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר מוזאוני חיפה 081024

רפי אמאיוף • סתם סיפור…. קצת עצוב

בתקופת "מלחמה הכיפורים" נעדרתי מהבית כשבועיים לסירוגין. לא עוד....

״בית הטירה״ • טוסקנה על הר הכרמל

המבנה המוכר כ״בית הטירה״, בנוי על צלע ההר מול...

לפתוח את היד ואת הארנק: על הנזקים של הקמצנות ועל הדרך לצאת מזה

ראובן ושרה הגיעו אלי לייעוץ זוגי, כמו שהם תיארו...

בית הטירה רחוב יפה נוף 95 חיפה

כשמטיילים על ציר רחוב יפה נוף שפונה בצד...

מתכונים עם אגוזים • משביעים ובריאים לימי החורף הקרים 

כשבחוץ סגרירי וקריר, אנחנו נוטים לאכול יותר. אופציה טובה לנשנוש היא כל מה שקשור לאגוזים: הם משביעים, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. שלושה מתכונים משביעים וטעימים, מכילים מגוון אגוזים: שטולן שקדים ופירות, שטרודל פטריות וערמונים ועוגת אגוזי לוז. 

שטולן שקדים ופירות – החומרים (ל-2 לחמים):

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 150 גרם סוכר
  • 250 מ"ל חלב חם
  • 3 כוסות קמח

למילוי:

  • 100 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אפרסקים מיובשים
  • ½ אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית קינמון
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים

לבצק:

  • 120 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 125 מ"ל חלב
  • 180 גרם שקדים פרוסים
  • 150 גרם סוכר
  • 5 כוסות קמח

לקישוט:

  • אבקת סוכר
שטולן שקדים ופירות (צילום: Kuppersbusch Studio )
שטולן שקדים ופירות (צילום: Kuppersbusch Studio )

הכנה:

  • ממיסים את השמרים והסוכר בחלב החם. מניחים אותו בקערת ערבוב עם 3 כוסות הקמח ולשים עד לקבלת בצק. מניחים לבצק לנוח, מכוסה, במקום חמים למשך 30 דקות. הבצק יהיה גמיש יותר לאחר מכן.
  • למילוי: בסיר מערבבים את כל חומרי המלית עם מיץ התפוזים, מחממים עד לצמצום המיץ ונותנים לו להתקרר בכלי שטוח.
  • כשחלפו 30 דקות מוסיפים את החמאה לבצק  וממשיכים ללוש. לאחר שהחמאה נטמעת, יוצקים פנימה את הביצים אחת אחת, את המלח, החלב, השקדים והסוכר.
  • לשים עוד 2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח (5 כוסות). לשים את הבצק עוד 10 דקות, עד שהבצק הופך לגמיש.
  • מוסיפים את המילוי ולשים פעם אחרונה עוד 5 דקות כדי שיתפזר היטב בכל הבצק.
  • מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים 2 כדורים ומשטחים לגמרי בעזרת מערוך. כשהם שטוחים, מגלגלים כל יריעת בצק ונותנים לה לנוח 45 דקות על תבנית האפייה כשהצד המקופל כלפי מטה.
  • מחממים את התנור ל-190  מעלות ואופים במשך שעה. מצננים על רשת ומקשטים באבקת סוכר מעל.
שטולן שקדים ופירות (צילום: Kuppersbusch Studio )
שטולן שקדים ופירות (צילום: Kuppersbusch Studio )

שטרודל פטריות וערמוניםחומרים לשכבת התרד:

  •  30 גרם צנוברים
  •  30 גרם צימוקים
  • שמן זית
  • 100 גרם תרד
שטרודל פטריות וערמונים (צילום: Kuppersbusch Studio )
שטרודל פטריות וערמונים (צילום: Kuppersbusch Studio )

לשכבת הפטריות:

  •  2 שיני שום
  •  1 בצל
  • שמן זית כתית מעולה
  • 50 גרם חמאה
  •  250 גרם פטריות עונתיות
  • תימין טרי
  •  100 גרם ערמונים מבושלים/ מוכנים לאכילה משקית וואקום
  • 80 מ"ל שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל
  •  1 דף בצק עלים
  • ביצה אחת
  • דבש

 הכנה:

  • לשכבת התרד: מטגנים את הצנוברים והצימוקים במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את התרד וצולים למשך 2 דקות.
  • לשכבת הפטריות: קולפים וקוצצים דק את שיני השום והבצל. מטגנים אותם בחמאה במחבת אחרת עד שהבצל מזהיב. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות והערמונים, כשהם חתוכים לפרוסות.
  • מבשלים אותם היטב ומוסיפים את השמנת לבישול עד שהיא מצטמצמת לחלוטין. מוסיפים תימין, מלח ופלפל.

הרכבת השטרודל:

  • מניחים את דף בצק העלים על משטח העבודה. שמים במרכז הבצק את תערובת התרד ומעליה מניחים את תערובת הפטריות. סוגרים היטב את התערובות בתוך הבצק בעזרת קיפול הבצק ומניחים על תבנית אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה  והצד החלק כלפי מעלה.
  • טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים. אופים ב-165 מעלות למשך 40 דקות. לפני ההגשה מזגגים במעט דבש ומקשטים בענפוני תימין טרי.
שטרודל פטריות וערמונים (צילום: Kuppersbusch Studio )
שטרודל פטריות וערמונים (צילום: Kuppersbusch Studio )

עוגת אגוזי לוז – חומרים:

  • 250 גרם אגוזי לוז
  • 250 גרם חמאה רכה חמימה
  • 190 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 120 מ"ל חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
עוגת אגוזי לוז (צילום: Kuppersbusch Studio)
עוגת אגוזי לוז (צילום: Kuppersbusch Studio)

לקישוט:

  • קרם אגוזי לוז מוכן
  • אגוזי לוז מרוסקים
  • קוקוס טחו

הכנה:

  • קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו, למשך 15 דקות. מניחים לאגוזים להתקרר מעט וטוחנים דק בעזרת מעבד מזון.
  • מורידים את חום התנור ל-180 מעלות  עם חום עליון ותחתון בלבד.
  • בזמן שאגוזי הלוז נצלים, טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים, ומוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.
  • מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.
  • לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.
  • משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  • דופקים כמה פעמים על התבנית על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית ואופים 50-55 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם היא מוכנה או לא.
  • כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.
עוגת אגוזי לוז (צילום: Kuppersbusch Studio)
עוגת אגוזי לוז (צילום: Kuppersbusch Studio)

** המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

דיווח זירות – 22/11/24 – מטח טילים – חיפה והקריות

(חי פה) - עדכונים ליום ו׳, 22/11/24 - זירות מטחי טילים באזור חיפה. הכתבה מתעדכנת במהלך היום על פי הדיווחים מכוחות ההצלה ומאזרחים. ראיתם...

סמ״ר רון אפשטיין מנשר, נפל בקרב

הודעת דובר צה״ל סמ״ר רון אפשטיין (Ron Epshtein), בן 19, מנשר, לוחם בגדוד צבר, חטיבת גבעתי, נפל בקרב בצפון רצועת עזה. הלווייתו של סמ"ר רון אפשטיין...

רכב עלה באש בין חיפה לטירת כרמל – ללא נפגעים

(חי פה) - היום (21 בנובמבר 2024), סמוך לשעה 18:00, פעלו לוחמי האש מתחנת חיפה, רס”ר ישראל גרטובסקי ורב כבאי דניאל צ’ובוטרו, לכיבוי רכב...

הגזרות הכלכליות החדשות וההשפעה שלהן על החיים של כולנו

(חי פה) - בתקופה שבה מדינת ישראל מתמודדת עם השלכות כלכליות כבדות של מלחמה, הממשלה נוקטת שורת צעדים שמטרתם להתמודד עם הגירעון ההולך ומעמיק....

פסול נהיגה בפעם ה-7 ונתפס נוהג על טרקטורון חשמלי

(חי פה) - פסול נהיגה בפעם השביעית רכב על טרקטורון חשמלי האסור לנסיעה על כביש ונתפס בדאלית אל כרמל ע"י שוטרי תחנת נשר, הוא...