הי מינה יקירה איזה כייף לראות אותך כותבת באתר
בדיוק אתמול אמרתי לבעלי שאני חייבת לעצמי ולמשפחה לעשות סדנה או לימוד בנושא תזונה
אשמח מאוד מאוד אם תכתבי ותפרטי על שילובים מומלצים ושילובים אסורים בזמן שאני מאכלים את בני המשפחה.
תודה מראש
Re: האם מישהו שמה פעם על תורת ההגייניסטים?
כתבות קשורות לנושא זה
הכתבה נעולה לתגובות. ניתן לשתף ברשת באמצעות כפתורי השיתוף
[quote="מינה בן-נון":hjpsd5ei]תמר היקרה,
המטרה הכי חשובה היא לשמור על גוף בריא, אני מאוד מאמינה בהנאה ובשמחה, דבר שלפעמים נעלם כאשר אנו נעשים פנאטים למשהו. עוד דבר שאני מאמינה זה שכל השיטות בעולם באו מהשקט של מישהו.
אני ממליצה להבין את התהליכים הביולוגיים ולנסות לא להעמיס על המערכת יותר ממה שצריך.
בתוך הקיבה יש כניסה של מיצי עיכול, לפי מה שניכנס. לדוגמא: אם אנו אוכלים עוף או בשר עם אורז או תפוחי אדמה באותו הזמן, הקיבה תתמלא במיץ עיכול חומצי בשביל הבשר ומיץ עיכול בסיסי בשביל לעכל את האורז או תפוחי האדמה. מה שנוצר במצב כזה, שהחומצה והבסיס מבטלים אחד את השני, לא נוצר שום תהליך של בישול או עיכול והאוכל בעצם יושב שעות בקיבה ונרקב. מה שמביא למצב של גזים נפיחות ורעילות שיושבים גם במפרקים וגורמים למצב של גאוט.
כמו שאמרתי זוהי מערכת ביוב פרטית שלנו, והמטרה הטובה היא לשמור על הניקיון. דבר שיביא לנו שיער בריא ציפורניים בריאים ועוד ועוד . פשוט כל המערכות עובדות טוב יותר כאשר מערכת העיכול נקייה.
ומכאן המלצתי לגבי ארוחות צהריים וערב, למרות שלא חייבים להצמד לארוחה כזו או אחרת. אפשר לאכול כל שעה, או לפי ארוחות קבועות. הכי חשוב זה לדעת בכל מצב גם אם את בחופשה או מתארחת אצל אחרים, איך לבחור את המזון שלך בשילוב נכון כדי שהאוכל יתעכל הכי מהר ויצא אחוצה, ושלא ישארו שאריות בגוף.
ירקות לא צריכות שום מיץ עיכול כדי להתעכל ולכן מתעקלות על כל מיץ עיכול שכבר קיים בקיבה
אני מסכים לדברייך, צריך לשמור על בריאות, השאלה האם אנחנו צריכים להכנס למשטר זה או אחר, האם אנחנו צריכים להכנס למסגרות של "עשה ואל תעשה"?
היכן החלק הלא-טכני , אותו חלק רוחני (נקרא לו כך) שמביא אותנו באופן טבעי להתאמה התזונתית , לבריאות הגוף.
בעבר הרחוק התנסתי במספר שיטות של גוף בריא: בדרום אמריקה חוויתי שבוע של ניקוי כללי בהם הקאות, שילשולים, ועד בליעת תחבושות ומשיכתם עד יהיו נקיים מנוזלי גוף. חוויתי חיים קולינריים בשבט נידח בו אין ארוחות ואין תשוקה לאוכל, כשרעבים קוטפים משהו ואוכלים וזה יכול להיות פעם ביום ואפילו פעם ביומיים.
היכן נמצא הגבול בין בנית סדר "נכון" לבין האני ?
אולי נכון יותר לבטל ארוחות ובאמת להתחבר לרעב ולא לתשוקה לאוכל?
הי, מינה, נגה, איתן,
אני עוקבת אחר השיח שלכם וכולי פליאה. שמחה להצטרפותה של מינה לפורום ומקווה שנוכל להסתייע בה בכל השאלות הנוגעות לתזונה.
בתגובתך האחרונה התחלת לכתוב על משטר המזון היומי. אני ממש מסכימה איתך שכדאי להתחיל את היום עם פירות. אני עושה את זה
כבר קרוב ל25 שנים.
בצהרים, רשמת , יש לאכול מזון מעובד, ירקות טריים וירקות מאודים.
ומה בערב?
ואיך הדבר הזה – ארוחה כל כך גדולה הולכת עם הטרנד העכשווי של לאכול הרבה ארוחות קלות וקטנות במשך היום?
הכל בטוב
תמר
הי מינה יקרה שמחה שהיתי לעזר ואת שותפה למיזם ומבטיחה שבעתיד הקרוב ניפגש
אני לא מבינה ממה שכתבת על זמני ארוחת הבוקר כלל לא מוזכרת,כולם אומרים שהארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום? ושאלה נוספת "צום" בריא או לא בריא ואם כן אז איזה סוג ?
תודה מראש
נגה
[quote="מינה בן-נון":146f8ncb]זוהי תורת תזונה מאוד מאוד עתיקה
היא מדברת על התהליכים הביולוגיים הטבעיים של הגוף ושעות פעילותם
בעצם כל התורה של הפרדת מזונות באה מתורה עתיקה זו.
אם מעניין אותכם הנושא אשמח להמשיך ולפרט ולענות על שאלות
בכל אופן זוהי דרך לשמור על הפנים שלנו נקי ועל הגוף והנפש נקי.
באהבה
עד כמה שזכור לי, התזונה ההיגייניסטית בת כ200 שנים (כתראפיה) ומבוססת על צומות- אחד ההתנגדויות של של השיטה היא המנעות מטיפולים חיצוניים ורפואה.
ישנם קבוצות של רופאים שמנסים לחדש את השיטה אך אלו פנאטים, בצורה מוגזמת לדעתי, בהתנגדות לשיטות טיפול אלטרנטיבי.
נשמח לשמוע עוד מהידע שלך
איתן