שבועות הוא שם של חג המזמן מטעמים רבים,
אך גם תקופת הזמן שלוקח להוריד את הגבינות השמנות….
איך מצליחים גם ליהנות מאוכל הטעים וגם לשמור על הגזרה?
מורן נחמני, מנהל המרכז לאימון אישי, כושר ותזונה מחלק לכם טיפים איך עומדים במשימה:
תזונה חגיגית, טעימה ודיאטתית:
גבינות- בחרו גבינות עד 5% שומן שיש בהן סידן רב, למי שאוהב גבינות מתובלות (בטעם שום שמיר, עשבי טיבול וכדומה) – תבלו בעצמכם בנענע, בזיליקום או שמיר.
יוגורט- בחרו ביוגורט ללא סוכר- ליוגורט תפקיד חשוב באספקה חיונית של חיידקים ידידותיים למעיים.
פסטות- וותרו על רוטב השמנת והחליפו אותו ברוטב עגבניות ושמן זית- טעים! ברוטב השמנת יש יותר קלוריות מקצפת (מאחר ואין בו אוויר, 38% שומן נטו).
בצק- עשו טובה, וותרו על הבצק. בעוגות הגבינה החלק המשמין ביותר זהו בסיס הבצק הרווי בחמאה או במרגרינה בעוד ישנן עוגות נפלאות ללא בצק (אפשר ביסקוויטים טבולים בסירופ). וותרו, כמובן, על המאפים- הבלינצ'סים, הבורקסים וכד' ותחסכו המון קלוריות! לגבי עוגות בחושות ופשטידות- החליפו את המרגרינה או החמאה בשמן.
ירקות- אכלו ירקות מ-5 צבעים כתוספת למגוון הגבינות.
קינוח- לכל מי שלא יכול בלי מתוק, שימו לב: בכוס סלט פירות יש חמישית (!) מהקלוריות שבפרוסת עוגת גבינה, אתם בטח מתארים לכם על מה אמליץ. אפשר גם להכין תפוח אפוי בתנור, גלידת יוגורט או סורבה או מנת תותים ביוגורט (במקום השמנת…)
תזונה מומלצת נוספת- סויה ומוצריה, שומשום ומוצריו, קטניות ודגנים מלאים, אגוזים ושקדים וירקות. מישהו אמר שאין מה לאכול בדיאטה?
מורן נחמני ממליץ על פשטידה על בסיס ירקות שונים וגבינות רזות. בנוסף לירקות שמוסיפים לגופנו שלל מינרלים, וויטמינים ונוגדי חימצון המחזקים את המערכת החיסונית, נלחמים במחלות ומאטים את תהליך ההזדקנות- הוסיפו ביצים וגבינות עד 5% שומן ויש רבות ונפלאות כאלו- מצפתית ובולגרית ועד לשמנת. אחוזי השומן שאנו חוסכים עלולים לגרום להתפתחות של מחלות לב וכלי דם, גם בריא לאכול נכון, וגם- טעים.
לסלט כדאי להוסיף אגוזים ושקדים שבריאים מאוד לגופנו. בין יתר המנות הדיאטטיות
בארוחת החג יש כל כך הרבה דברים טעימים, מה עושים?
בארוחת חג, אף על פי שיש הרבה אפשרויות ובחירות, עדיין נוהגים בשיטת דבר אשר מאפשר גם לאכול מכל המגוון וגם מצד שני לא לאכול יתר על המידה. שיטת הצלחת אומרת שעל צלחת אחת מניחים את מוצרי המזון אשר אותם רוצים לאכול באותה ארוחה מבלי להוסיף בסיום הארוחה.
ואיך מרצים את הילדים?
לילדים ניתן להכין שלגונים על בסיס יוגורט: לוקחים יוגורט ביו ומערבבים לתוכו פרי חתוך או טחון, מכניסים כפית או מקל קרטיב ומקפיאים ולאחר מספר שעות השלגונים מוכנים.
ב- ה- צ- ל-ח-ה!!!
מורן נחמני הוא בעל תואר שני מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה ושימש כתזונאי של מועדון מכבי חיפה בכדורגל. הוא מנהל את המרכז לאימון אישי, כושר ותזונה אשר בבעלותו, חבר בפורום העירוני למניעת השמנה של עיריית חיפה ומרצה מבוקש.
המרכז לאימון אישי, כושר ותזונה בניהולו של מורן נחמני: רפואה משלימה ונטורופתיה, ייעוץ תזונה אישי, אימון אישי, אימון ספורטאים, אימון ילדים ונוער וטיפול בעודף משקל.
רחוב חניתה 88, חיפה || 050.7433897 || http://www.m4h.co.il" onclick="window.open(this.href);return false;