באנר יום העצמאות חי פה - מונפש מובייל 140524

השכונה היוקרתית בחיפה כבר לא כ"כ שלווה – "החיים שלנו הפכו לסיוט"

(חי פה) - התושבים בשכונת 'סביוני דניה' מתארים תחושת...

רכב פגע במספר חיילים בחיפה • ראשוני

(חי פה) - ראשוני - רכב פגע במספר חיילים...

נחש צפע גדול נלכד בחיפה בזכות שתי ילדוֹת (וחתול) ◄ צפו

(חי פה) - האחיות הצעירות שחר ואופיר יצאו מביתן,...

הרוג בשריפה בשכונת בת גלים בחיפה • ראשוני

עדכון לשעה 16:45 - מאת מד״א היום, חמישי 16.5.24 בשעה...
באנר מוזאוני חיפה 010524
באנר יום העצמאות חי פה - מונפש רחב 140524
באנר מוזאוני חיפה 010524
באנר קריית אתא עצמאות 080524

משטחי ענק של צידפת הפרנה פרנה התגלו במפרץ חיפה

(חי פה בים) - רבים הדיבורים על הגירה לישראל...

דוד חבוב מחיפה • מלאך הילדים המיוחדים

דוד חבוב מנהל בהתנדבות את מועדון השייט לילדים בעלי...

הכנות לחג פסח עם אמא

30 שנים ללכתה 30 שנים אחרי שאימא עזבה אותנו בעודה...

להציל את החציל

לפני שלוש שנים התחלתי לסקר את הגינות הקהילתיות בעיר, מתוך הבנה שהציבור אינו מודע פעמים קרובות מדי לקיומן ולתרומתן העצומה לקהילה. הגינה היא מקום מצמיח, תרתי משמע, שיתרונותיה לבריאות הנפש והגוף עצומה, אבל הנה עוד תרומה משמעותית של הגינה לתושבים ולקהילה.

הצלת מזון בגינת השבשבת

חנה גרטשטיין, פעילה בגינת השבשבת ומובילת פרויקט הצלת מזון בגינה:
"בסוף שנת 2019 יצרנו קשר עם עמותת "רובין פוד" בחיפה שחברו אותנו עם רשת מזון בעיר ממנה התחייבנו לבוא ולקחת בכל יום את עודפי הפירות והירקות. במשך ארבע שנים אני ופנינה מדן, רכזת הגינה, לא פספסנו אף יום שבו הגענו למקום, אספנו את פחת הירקות והפירות שלא נמכרו בסוף היום והבאנו לגינה הקהילתית שלנו לדוכן שהקמנו, שקיבל את השם "הצלת מזון".

הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)
הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)

הכל התחיל מקומפוסט

המטרה הראשונית היתה שנוכל להשתמש בפחת הפירות והירקות לעמדת הקומפוסט הגינתית שלנו, אלא שמהר מאוד הבנו שיש בידנו פירות וירקות ראויים למאכל, שעדיין אפשר לאכול ולהשתמש בהם. בסופו של דבר אם ספק יכול למכור את הסחורה היפה והרעננה שלו ללקוח במחיר גבוה, הוא לא מעוניין להפחית מחיר עבור סחורה שנראית פחות טריה ונותר עם פחת בסוף יום שלא נמכר – את זה אנחנו לקחנו בשמחה. את הפירות והירקות שאינם טריים אנחנו מצרפים לעמדת הקומפוסט בגינה ואת הסחורה הטובה, מציעים לקהילה.

הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)
הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)

שילוב הקהילה

"בשלב זה", מוסיפה חנה ומספרת, "הצענו לפעילי הגינה, המתנדבים, לבוא ולקחת לביתם מתוך ארגזי המלפפונים והעגבניות. יצרנו קבוצת ווטסאפ של אנשים שמעוניינים לקבל ירקות ופירות וכך סחורה שהבאנו מרשתות המזון היתה נעלמת בתוך שעות.

אני זוכרת שבהתחלה, לפני שהקמנו את קב' הווטסאפ, פנינו לחברי הגינה שיבואו וייקחו פירות וירקות, אבל גילינו שאנשים לא רגילים לקבל אוכל בחינם. בתפיסה החברתית שלנו, אוכל חינם נמסר רק למשפחות נזקקות שמדווחות למשרד הרווחה, או למעוטי יכולת. אבל אנחנו מציעים את עודפי המזון לכל מי שלא יכול להרשות לעצמו, כדי לתמוך במשפחות וגם מתוך תפיסה של חסכון ברכישת מזון של משקי הבית. עודפים לא זורקים – מוסרים".

הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)
הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)

איך הכל התחיל?

עמותת 'רובין פוד', שנוסדה ב-2017 בהובלת שי רילוב, עומדת בחזית המאבק בארץ בבזבוז מזון ומטרותיה הן העלאת המודעות הציבורית לנושא ושינוי הרגלי צריכה של משקי הבית – למה לזרוק מזון עודף אם אפשר למסור. העמותה פועלת בכל הארץ עם מיזמים מגוונים כמו הקמת המסעדה החברתית הראשונה בארץ. בחיפה הם פועלים בשיתוף פעולה הבר הקהילתי בבת גלים, בר גלים, שמפעיל 'מקרר חברתי' (עודפי מזון שנמסרים על ידי משקי בית, לצריכת אחרים) וכמובן בגינה הקהילתית של נווה שאנן, גינת השבשבת , שמפעילה את פרויקט 'הצלת מזון'.


הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)
הצלת מזון (צילום: ענבל חן-ברגב)

צרו קשר עם חי פֹּה: בוואטסאפבמייל

ענבל חן ברגב
ענבל חן ברגב
ענבל, מורה ועו"ד , מייסדת קבוצת "בשבילי חיפה" בפייסבוק המחברת טבע חיפאי וקהילה מקומית. פועלת להעלאת המודעות לטבע העירוני ולשימור ואדיות חיפה.

כתבות קשורות לנושא זה

תגובה 1

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

כטב"ם נפץ חצה משטח לבנון לשטח הארץ • פצוע קשה הועבר מבית החולים זיו לבית החולים רמב"ם

(חי פה) - היום, חמישי 16.5.24 חצה כטב״ם נפץ משטח לבנון לעבר שטח הארץ והתפוצץ במטולה. מצה"ל נמסר לחי פה תאגיד החדשות: כטב"ם נפץ חצה...

צעדה לשחרור החטופים בקריית ביאליק • יום שבת 1.6.24

(חי פה) - הינכם מוזמנים לצעדת קריית ביאליק ה-41 בסימן שיחרור החטופים. הצעדה תתקיים ביום שבת 1.6.24.

״צל עץ תמר״ • תערוכה חדשה במוזיאון הרמן שטרוק בחיפה

100 שנה לבית הרמן שטרוק איך נראתה חיפה לפני 100 שנים ואיך היום? התערוכה מספקת לצופים נקודות התבוננות חדשות על עבודותיו של שטרוק ועל העיר...

פיצהקוקי: עוגיית פיצה מיוחדת ליום האפייה הבינלאומי

לקראת יום האפייה הבינלאומי החלטנו לפנק אתכם במתכון טעים במיוחד שמחבר בין שני עולמות שכולנו אוהבים. הפיצהקוקי היא מנה מתוקה ומפנקת המשלבת את טעמים...

15 חופים הוכרזו כזכאים לקבלת התו הסביבתי ״הדגל הכחול״

עונת הרחצה יוצאת לדרך וכעת מתפרסמים הנתונים הרשמיים של תוכנית הדגל הכחול שמציינת 12 שנות פעילות בישראל, מתוך 157 חופים ברחבי הארץ 61 חופים ו3...