פסטיבל הסרטים 2024 אתוס מובייל
פסטיבל הסרטים 2024 אתוס רחב
באנר מוזאוני חיפה 021224
באנר גורדון 240624
באנר חזית הים רחב
באנר החברה הכלכלית 171124
כללית סדנאות רחב
באנר מנו 131224
באנר טירת כרמל
באנר קריית ביאליק 251124
באנר מוזאוני חיפה 021224
באנר 081224
כללית סדנאות רחב
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

"מיהו פלשתינאי?" • פרק 10 • הטרגדיה של הפליטים

בלב הסכסוך הישראלי-פלשתיני עומדת הטרגדיה של הפליטים הערבים. בעקבות...

שלשה פשעי דמשק • שיר

"כה אמר יהוה על שלשה פשעי דמשק ועל ארבע...

לכבוד חג חנוכה: מתכון סופגניות ברלינר מתוק במיוחד

חג החנוכה בפתח, ואין חגיגה בלי סופגניות! המתכון לסופגניות ברלינר מבטיח לכם חוויה מתוקה ומפנקת, עם בצק רך ומלא בטעמים. המילוי בריבת תות או פטל מוסיף נגיעה של מתיקות להשלמת
רוח החג. הכנת הסופגניות היא הזדמנות נהדרת להתאסף עם המשפחה וליהנות יחד מההכנה
ומהטעמים. אז קחו את המיקסר והתחילו, כי החג הזה הולך להיות מתוק במיוחד!

מצרכים:

לבצק:

200 מ"ל חלב
21 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
500 גרם קמח חיטה
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
גרידת לימון אחת
שמן לטיגון

עבור הציפוי והמילוי:

סוכר
ריבת תות או פטל

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלב עד שהוא פושר ומערבבים עם השמרים הטריים, הסוכר ו-100 גרם
    קמח. מניחים לתערובת לנוח 15 דקות כדי להתפיח את השמרים.
  2. לאחר מכן, מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר הקמח, החמאה,
    המלח, תמצית הווניל, הביצה וגרידת הלימון.
  3. לשים עם וו לישה במשך 10 דקות או עד שהבצק חלק.
  4. מניחים לתפיחה במקום חמים, מכוסה, למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 1-2 ס"מ. חותכים עיגולים בעזרת תבנית מתכת
    וחוזרים על התהליך עד שנגמר הבצק. מניחים לעיגולים לנוח, מכוסים, למשך 15 דקות
    נוספות.
  6. בינתיים, מחממים שמן בסיר עד שהוא מגיע ל-180 מעלות או עד שיוצאות בועות
    כשמכניסים קיסם עץ.
  7. מטגנים את הסופגניות בשני הצדדים בכמה סבבים, מוודאים שהם לא נוגעים זה בזה.
    מניחים על מגש עם נייר אפייה או רשת, כדי להסיר עודפי שומן.
  8. לסיום, מצפים את הדונאטס בסוכר וממלאים בריבה בעזרת שקית זילוף עם פייה ארוכה
    ומגישים.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

לכבוד חג חנוכה: מתכון סופגניות ברלינר מתוק במיוחד (צילום: Kuppersbusch_studio)

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

תלונות על ההסעות בחינוך המיוחד בחיפה: "אנחנו מרגישים, שמנסים להתיש אותנו"

(חי פה) - הורים לילדים במערכת החינוך בחיפה מספרים בכאב על בעיות רבות שמלוות את שירותי ההסעות למוסדות החינוך. לדבריהם, ההסעות מאחרות באופן קבוע,...

ביטול צו הפסקה לקונדיטוריה התאומים

(חי פה) - ביטול צו הפסקה ניתן לקונדיטוריה התאומים בקריית מוצקין. ממשרד הבריאות נמסר לחי פה תאגיד החדשות: ביטול צו הפסקה מנהלי לקונדיטוריה התאומים, שד' בן...

התערוכה הפופולרית "בנות סושי יפניות" שהוצגה במוזיאון טיקוטין תוצג גם בארה"ב

הצלחה בינלאומית: התערוכה "בנות סושי יפניות" של הצלמת חדוה רוקח, אשר אצרה ד"ר אתי גלס גיסיס והוצגה עד לפני שבועיים במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית,...

חינוך וטיפוח הגיל הרך • כנס מקצועי בקרית ביאליק

עיריית קרית ביאליק קיימה כנס מקצועי למנהלי מעונות היום, במטרה לקדם איכות וסטנדרטים מיטביים בטיפול בילדים בגיל הרך.הכנס, שאורגן על ידי מחלקת הגיל הרך...

משדרגים את מסלול ההליכה העירוני • כללית

כללית ועירית יקנעם משדרגות את מסלול ההליכה העירוני. כחלק משיתוף הפעולה בין עיריית יקנעם לכללית לקידום בריאות התושבים, הוקמו מספר ספסלים חדשים בשיתוף העירייה בסוף...