יום שלישי 31.5 בשעה 18:00
פתיחת אירועי פסטיבל
"ביכורי יין וגבינות 2011"
בגן האודיטוריום שעל הר הכרמל
האירוע הגסטרונומי הגדול בצפון – פסטיבל "ביכורי יין וגבינות 2011" – יתקיים השבוע בגן האודיטוריום שבמרכז הכרמל.
הפסטיבל, המתקיים זו השנה השביעית ברציפות, להנאת חובבי היין והגבינות יחל ביום ג' 31/5 ויימשך 3 ימים ברציפות עד ליום חמישי ה – 2.6 בין השעות 18:00 – 23:00.
שוחרי תרבות הגסטרונומיה והחיים הטובים מוזמנים לחגיגת ריחות וטעמים אותם ייצרו עבורם
מיטב היקבים, המחלבות, יצרני שמני הזית, השוקלטיירים ויצרני המעדנים למיניהם שיציעו לאורחים את מיטב תוצרתם.
הפסטיבל הייחודי משלב בתוכו חוויה קולינרית הכוללת מפגשים עם שפים מובילים, סדנאות של בעלי מקצוע בולטים בתחום היין והגבינות ודיונים מרתקים על העולם הגסטרונומי בראי הקולנוע .
השנה יעמוד הפסטיבל בסימן שילובי טעמים. סדנאות מיוחדות על התאמת מאכלים ליין, אירוח חלבי: שילובי גבינות ויין שוקולד ויין , סדנאות Riedel לשימושים נכונים בכוסות היין, הדרכות שפים לשילוב יין במטבח ועוד.
בין המחלבות המשתתפות בפסטיבל: מחלבת יעקובס מכפר הרואה, מחלבת הנוקד מגילון, מחלבת עין כמונים, אלארז, מרסלה , קולאג' – תנובה.
מבין היקבים: יקב ברקן סגל, יקב דומיין ונטורה, יקב תבור, יקב תישבי , אור הגנוז, אמפורה, ,אסיף, יקבי ברקן, בנימינה, ג'סקלה, גרנדה, דומיין וונטורה, טפרברג, , יפתחאל, יקב יתיר, כץ , סנגרייה-Plaza Real, עמק האלה, צובה , שטרן
כרטיסים [מחיר 50 ₪] יימכרו בקופות בימי הפסטיבל המוזמנים ייהנו מכוס יוקרתית לטעימות, סדנאות, הרצאות סרטים וטעימות ללא הגבלה.
אלפי חובבי יין, גבינות, מאפים ושוקולד מילאו את מדשאות גן האודיטוריום בשלושת ימי פסטיבל "ביכורי גבינות ויין " שנערך זו השנה השביעית והפך במהלך השנים למותג. להתראות בשנה הבאה !