כל מי שמרבה לעשות שימוש במטבח, בין באופן מקצועי ובין לאו, יעיד בפניכם כי סכיני שף מהווים את אחד הכלים הכי חשובים בארסנל שלו. מה שהכי חשוב בעת רכישת סכין השף הוא לחוש תחושה נכונה בידיים בעת שאוחזים אותו. אבל זה ממש לא הדבר היחידי שחשוב. הוא צריך להיות חד כתער, ולעזור לכם לבשל, לחתוך ולקצוץ במהירות. בבואכם לבחור את סכיני השף בחנות, חשבו על הארגונומיה שלהם. היא צריכה להקל עליכם את האחיזה בסכין השף, מבלי שתתעייפו מלהחזיק. היו זמנים שבהם סכין שף נחשב למותרות בכלל, כאשר קהל היעד שלו היה רק שפים, מסעדות או מטבחים תעשייתיים. ואילו במציאות העכשווית כל מי שנמשך למטבח מוצא את סכין השף כפריט חובה, וממש לא כפריט של מותרות. אין להקל ראש בחיפושים אחרי סכין השף המושלמת. וייקח זמן כמה שייקח.
מדוע אנשי מקצוע חייבים להצטייד עם סכיני שף
אנשי מקצוע, כשפים או כטבחים מקצועיים, חייבים להצטייד עם סכיני שף, וכמה שיותר איכותית. המטרה שלהם היא למשוך, ולכן הם כה מסוגננים, והתכונות המרכזיות שבהם הרבה יותר בולטות, בהשוואה לסכינים סטנדרטיים. מה שחשוב, שהשף או שהטבח המקצועי יבחרו בסכין שף שיהווה אלמנט פונקציונלי, ולא לבחור מה שהיום בטרנד, בעיקר כי טרנדים באים והולכים, ואיכות או פונקציונליות לעולם נשארים. לא משנה באיזו צורה ברצונכם לחתוך את התבשיל או את המזון, לא משנה איך תרצו לעצב אותם, מכורח היותכם אנשי מקצוע, אתם חייבים להשקיע בסכין שף מקצועית וטובה, כזאת שתבדל אתכם מן האחרים.
למה סכין שף כה מומלץ?
יש המון סיבות שתומכות ברעיון כי סכין שף כה מומלץ. החלטנו להציג בפניכם את הסיבות המרכזיות, כלהלן –
- הרבה יותר קל לחדד או להשחיז את סכין השף האיכותית. פעולת ההשחזה מתבצעת במהירות ובלי כל בעיה. כל אימת שיש לכם רגע פנוי תוכלו להשחיז את סכין השף, שתהיה מוכנה לעבודה ברגע הנכון.
- סכיני השף צריכים להיות חדים כתער. לא משנה באם אתם חובבי המטבח, או לחלופין באם אתם שפים מקצועיים, כך או כך בוודאי אתם מבינים כי סכיני שף חדים נוטים להיראות הרבה יותר מקצועיים ומרשימים, ועל אחת כמה וכמה שצופים ביכולת החיתוך שלהם. בנוסף לכך, סכיני שף חדים הופכים את כל פעולת ההכנה במטבח להרבה יותר מהנה, פשוטה וקלה בשבילכם.
- באמצעות סכיני שף מקצועיים תהיה לכם שליטה על החיתוך, שליטה מלאה. יהיה לכם יותר קל לשלוט על התנועה של להבי סכיני השף דרך האוכל, בשל החדות שלהם. מעבר לכך, מדובר בסכינים שמפחיתים כל סיכון שתפגעו בעצמכם, או שמישהו שסמוך אליכם ייפצע.
מה הן הדרכים הנכונות לבחירת סכיני שף?
כל אחד ייתן לכם עצה שונה. יש עצות אחיתופל, ויש עצות נכונות. הדרכים הנכונות לבחירת סכיני שף הן רבות, ולעיל עיקרי הדברים –
- בטרם הרכישה עליכם להגדיר את האורך ואת הרוחב של סכיני השף. בדיוק כפי שרוכשים בגד מסוים, אין סכין מסוימת דומה במידותיה לסכין אחרת. במידה והידיים שלכם די גדולות, בוודאי תחפצו לרכוש סכין שף יותר רחבה. וההפך, במידה והידיים שלכם די קטנות, סביר להניח שתעדיפו לרכוש את סכין השף הקטנה יותר. הכול למעשה תלוי בהעדפה האישית שלכם.
- בטרם רכישת סכין השף יש להבין מה הוא הסגנון שהכי מועדף עליכם. בכל מדינה, ולעתים בכל עיר, מעצבים, מתכננים ומייצרים את סכיני השף באופן אחר. אם נדבר על סגנון מסוים, הוא יכול להגיע עם זווית להב מיוחדת ומאוד חדה, מה שמקל על חיתוך עדין של ירקות ושל סושי, למשל. מאידך, אם נדון על סכיני השף אשר מגיעים מגרמניה, כי אז כדאי שתדעו שמדובר על סכינים מאוד עמידים וחזקים, עם פדנטיות בכל פרט ופרט, כיאה לגרמנים.